Kiss A Ginger Day: de bekendste roodharigen

Gelukkige Kiss A Ginger Day! Spijtig genoeg zorgt de coronapandemie ervoor dat je je favoriete roodharige niet echt kan kussen, maar Proximus Pickx wil toch van de gelegenheid gebruikmaken om deze dag te vieren. Hier zijn alvast enkelen van de bekendste roodharigen, die vandaag een social distance-kus verdienen.

Natalia

Sinds haar televisiedebuut in ‘Idool 2003’ heeft de zangeres uit Oevel, deelgemeente van Westerlo, een stevige carrière opgebouwd. Naast zingen kwam ze ook vaak terug naar de televisie om te jureren in ‘The Voice’. Haar carrière is echter niet het enige dat erg geëvolueerd is in al die jaren, met haar look heeft de Vlaamse ook geëxperimenteerd. Ze had al alle haarkleuren onder de zon, maar bij rood blijft ze toch het langst hangen.

Ed Sheeran

We konden hem natuurlijk niet vergeten. Ed Sheeran is waarschijnlijk een van de bekendste roodharigen op dit moment. Toch werd hem in het begin van zijn carrière aangeraden om zijn haar zwart te kleuren omdat hij “het anders nooit zou maken in de muziekindustrie”. Hij verliet dat managementbureau meteen en zij zullen nu vast spijt hebben. Spotify heeft hem benoemd tot de meest gestreamde artiest van het afgelopen decennium en hij vulde toen het nog mocht met gemak reuzachtige zalen en festivalweides.

Jelle en Clara Cleymans

Het zit in de familie ten huize Cleymans. De zoon en dochter van Karin Jacobs en Jan Cleymans, zijn allebei gezegend met zang- en acteertalent en weelderige rode lokken. Jelle Cleymans brak door in 2002 toen hij Evert speelde in de Ketnet-reeks ‘Spring’. Zijn jongere zus Clara raakte bekend bij het grote publiek in 2010 toen ze gastrollen speelde in de VTM-reeks ‘Dag en Nacht’ en de Eén-soap ‘Thuis’. Ondertussen zijn de twee ook gevestigde waarden in de musicalwereld, met parels als ‘14-18’ en ‘40-45’ op hun palmares.

Thibault Christiaensen

Thibault Christiaensen ken je als zanger en gitarist van de ‘Equal Idiots’, een Belgische garagerockband waarin hij samen speelt met drummer Pieter Bruurs. In 2016 wonnen ze De Nieuwe Lichting en bereikten ze de finale van Humo’s Rock Rally. Een jaar later was de ‘rosse kempenzoon’ Thibault te gast in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar hij het als jongste kandidaat 7 afleveringen volhield. Een jaar geleden stelden hij en Bruurs hun nieuwe plaat ‘Adolescence Blues Community’ voor in de AB in Brussel.

Prins Harry

De prins is lang een van de begeerlijkste (roodharige) vrijgezellen geweest, maar ondertussen is hij al even gelukkig getrouwd met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. De twee verlieten een jaar geleden Groot-Brittannië en trokken naar de Verenigde Staten om een leven op te bouwen zonder alle koninklijke verplichtingen. Ondertussen heeft het koppel ook bevestigd dat ook hun zoon Charlie, net als zijn papa, rood haar heeft.

Muziek

Bekijk alles
Top