Limburg United dendert voorbij de Leuven Bears

Sport | De ontmoeting tussen Limburg United en de Leuven Bears hield de toeschouwers maar een kwart van de partij in spanning. Limburg United schakelde vervolgens een versnelling hoger en verpletterde de tegenstander. Zo werd het een 86-62 overwinning.

In poule B van de EuroMillions Basket League stonden twee ploegen tegenover elkaar die voor de match van vrijdagavond nog geen wedstrijd hadden gewonnen dit seizoen. Enerzijds Limburg United, dat het seizoen begon met een verliespartij, anderzijds de Leuven Bears die begonnen met twee nederlagen.

We waren dus getuige van een wedstrijd tussen twee teams die niet echt in topvorm waren. En hoewel je misschien een matige wedstrijd had verwacht, stak Limburg United de handen uit de mouwen om hun eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen met een ruime score: 86-62. Een verschil van 24 punten is enorm.

Evenwichtig eerste kwartier

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat het een eenzijdige wedstrijd zou gaan worden. In het eerste kwartaal was de wedstrijd in evenwicht, waarbij elk team op het andere reageerde. Als de thuisploeg 28 punten scoorde, scoorden de bezoekers er 27.

In het tweede kwartaal begon het zwaar te worden voor de Leuven Bears. In de eerste periode wisten ze nog goed aan te haken met slechts één punt achter, nadien kwamen er dan nog eens zes bij. Bij de rust was de stand 49-42 en in theorie was dat nog geen onoverkomelijke achterstand.

Leuven stort in

Maar na rust kregen we een demonstatie te zien van de Limburgers. Waar Leuven in het derde kwartaal slechts een pover aantal van 11 punten wist te scoren, sloeg Limburg United toe met 24 punten, waardoor het gat voor het laatste kwartaal toenam tot 20 punten! De wedstrijd was beslist. Het tempo daalde fors, waarbij de twee ploegen slechts 22 punten scoorden: 13 voor Limburg United, 9 voor de Leuven Bears.

De zege zal veel deugd doen bij Limburg United. Aan de ene kant is dit hun eerste overwinning van het seizoen, maar wat nog belangrijker is, het geeft mentaal de bovenhand op Leuven, aangezien de twee teams elkaar volgende week weer zullen ontmoeten. Het resultaat zou zijn sporen kunnen achterlaten, aangezien de ploeg uit Leuven verder wegzakt in de crisis.