Wat je nog niet wist over Orlando Bloom

Hiep hiep hoera, Orlando Bloom mag vandaag 44 kaarsjes uitblazen. We leerden de Britse acteur kennen als Legolas in de ‘Lord of the Rings’-trilogie en zagen hem sindsdien in meerdere blockbusters, en roddelmagazines, opduiken. Speciaal voor zijn verjaardag ging Proximus Pickx op zoek naar vijf dingen die je vast nog niet wist over Orlando Bloom.

Een heleboel verwondingen 

Bloom staat bekend als een adrenaline junkie en heeft dus ook een lange geschiedenis van blessures. Hij brak een rib toen hij van een paard viel tijdens de opnames van ‘Lord of the Rings’, brak één been in een motorongeluk en het andere been tijdens het skiën. Hij brak zijn pols tijdens het snowboarden en zijn neus tijdens een potje rugby. Hij heeft ook drie keer zijn schedel gebarsten en brak zijn rug door van het huis van een vriend te zijn gevallen toen hij de regenpijp proper maakte. Hij was vier dagen lang verlamd.

Spijt van zijn tattoo
 
Orlando Bloom heeft verschillende tatoeages. Zo heeft hij het woord ‘nine’ in het Elvish (de taal uit ‘Lord of the Rings’) geschreven staan op zijn rechterpols. Acht andere acteurs uit de trilogie hebben dezelfde. Van die tattoo heeft hij geen spijt, maar hetzelfde geldt niet voor zijn zonnetje. Op zijn vijftiende liet hij een kleine zon tatoeëren op zijn buik, waar hij nu veel spijt van heeft.
 
Acteren hielp hem met zijn dyslexie
 
Op 11-jarige leeftijd werd de acteur gediagnosticeerd met milde dyslexie. Hoewel hij hoog scoorde op IQ-tests, waren spelling en lezen moeilijk voor hem. Hij heeft met zijn diagnose leren omgaan in de toneelschool. Daar leerde hij na te denken over wat hij las en schreef, in plaats van alles gewoon uit het hoofd te leren en te herhalen.

17de eeuwse organist
 
Orlando Bloom heeft zijn voornaam niet zomaar gekregen. Hij werd namelijk vernoemd naar een veel oudere Engelse artiest: Orlando Gibbons. Gibbons was aan het begin van de 17de eeuw een componist, virginalist (een speler van een vroeg type synthesizer) en organist was.

Ontdekt door Peter Jackson tijdens een schoolvoorstelling
 
Toen de acteur zijn carrière aan het opbouwen was studeerde hij aan de Guildhall School of Music and Dance, waarmee hij ook af en toe optrad. Filmmaker Peter Jackson, die iets later de ‘Lord of the Rings’-trilogie zou gaan regisseren, was toevallig aanwezig op een van zijn optredens. Na het zien van Orlando's werk, vroeg hij hem om auditie te doen voor een rol in de iconische filmserie. Twee dagen na het afstuderen, werd de Brit gecast in zijn eerste grote rol als Legolas.
 

Films

Bekijk alles
Top