Gouden Schoen-uitreiking wordt coronagewijs uitgezonden op VTM

Sport |

Op woensdag 13 januari vindt de 67ste uitreiking van De Gouden Schoen 2020 plaats en komt iedereen de opvolger van Club Brugge-speler Hans Vanaken te weten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een rechtstreekse uitzending om 21u45 bij VTM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de eerste keer leidt Nieuwsanker Stef Wauters de avond in goede banen. Hij krijgt het gezelschap van huisanalisten Marc Degryse en Jan Mulder, die samen de voetbalhoogtepunten van 2020 overlopen. Sportanker Lies Vandenberghe zal instaan voor het bekendmaken van de statistieken en uitslagen.

Eén stemronde

Voor het eerst in 50 jaar gebeurde de stemming voor De Gouden Schoen niet in twee beurten, maar was er één stemronde door het beperkt aantal gespeelde competitiewedstrijden en bekermatchen in de eerste helft van dit jaar. Voor de vijfde editie van De Gouden Schoen voor vrouwen werd zoals steeds in één ronde gestemd. Naast De Gouden Schoen voor de mannen en voor de vrouwen worden ook ook prijzen uit in de categorieën ‘Belofte van het jaar’, ‘Trainer van het jaar’, ‘Doelman van het jaar’ en ‘Beste Belg in het buitenland’ uitgereikt. 

Geen galafeest

In andere jaren gaat de uitreiking van de Gouden Schoen gepaard met heel wat glits en glamour. Dit jaar zullen er geen klassieke 'outfit'-foto's gemaakt worden van de vele gasten op de rode loper. Er zal geen 'fine-dining'-menu geserveerd worden en de avond zal niet afgesloten worden met een heus galafeest. Corona verwijst al deze gebruikelijke tradities de deur, maar in de plaats krijgen we wel een ferme liveshow met visual effects en gekende gasten. 

De uitreiking is live te volgen op woensdag 13 januari vanaf 21u45 bij VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top