Het succes van 'Groeten uit' en nostalgie uitgelegd

Sinds vorige week is VTM opnieuw het populaire nostalgieprogramma ‘Groeten uit’ te bekijken. Gastrouw Ann Lemmens zet opnieuw een resem bekende gezichten in de tijdsmachine. Ze keren terug naar hun tienerjaren met opvallende reünies en nostalgische jeugdactiviteiten. De Vlaamse televisiekijker geniet maar al te graag van een portie nostalgie! Proximus Pickx legt het voor je uit.

 

'Groeten uit' neemt onder andere Gene Thomas en Kristel Verbeke samen met hun dochters mee naar 1985. Daarnaast gaat Ann Van Elsen met haar man en nieuw samengesteld gezin naar het jaar 1991. Ook Gunther Levi mag met zijn vrouw en twee kinderen terug in de tijd reizen, zij herbeleven 1988. 

In de eerste aflevering maakte de kijker kennis met de jeugd van Peter Van den Begin. Fiere papa van twee dochters Thelma en Charlie en liefdevolle echtgenoot van zangeres en actrice Tine Reymer. Samen keren ze terug naar 1976, het jaar waarin Peter 12 jaar oud was. Tijdens hun trip down memory lane onthult Peter de voorloper van zijn personage ‘Debby’, zijn grootste jeugdcomplex en het verhaal achter de bijnaam ‘bloempot’. Hij kreeg ook jeugdvriendinnen Karin en Ingrid over de vloer, die een amoureuze bekentenis voor hem in petto hadden, ze waren namelijk jarenlang verliefd op hem ... Nostalgie die zowel kijker als deelnemer kan emotioneren. Want ook jij denkt nu vast even terug aan je jeugdliefde van zovele jaren geleden ...?

Programma’s van vroeger

Waar ‘Groeten uit’ inzet op mensen uit het BV-landschap van nu die hun jeugd herbeleven, zien we ook regelmatig oude televisieprogramma’s terugkeren naar onze beeldbuizen. Denk maar aan die ellenlange herhalingen van afleveringen van F.C. De Kampioenen, of heruitzendingen van De Collega’s en Bonanza. Het zijn telkens programma’s die kijkers lokken. Enerzijds is er de jeugd die maar al te graag de televisieprogramma’s waar hun ouders naar keken, willen ontdekken. Anderzijds zijn er de ouders, die even graag hun jeugd herbeleven met hun favoriete televisieprogramma’s van weleer

In ‘Groeten uit’ zullen wellicht veel ouders elementen herkennen van uit de periode waarin zij opgroeiden. Bij gezinnen die samen met hun kinderen televisiekijken, zullen onvermijdelijk oude herinneringen aan dat specifieke tafellaken of een bepaald gebruik opgerakeld worden. Reden te meer om nog eens met het hele gezin op de bank neer te ploffen.

Nieuws

Bekijk alles
Top