Trekt clubicoon Sergio Ramos de Madrileense deur achter zich dicht?

La Liga | Sergio Ramos is al sinds 2005 een belangrijk ankerpunt in de defensie van Real Madrid. Intussen is Ramos 34 jaar oud en lijkt er sleet te komen op de liefde tussen hem en De Koninklijke. Het contract van de centrale verdediger loopt namelijk af en de kans dat hij gaat bijtekenen, lijkt steeds kleiner te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zit het einde van een tijdperk eraan te komen en zien we Ramos weldra in het shirt van Paris Saint-Germain of Manchester City? Wat een hele poos geleden ondenkbaar leek, is nu toch een mogelijk scenario in de maak. Aan het einde van dit seizoen eindigt het contract van clubicoon Ramos bij Real, die met de club vijf keer landskampioen werd en er ook vier keer de Champions League won. En de onderhandelingen voor een nieuw contract lopen allesbehalve vlotjes.

Ajax en San Iker

Discussies over een mogelijk vertrek van Sergio Ramos bij Real Madrid zijn er niet van vandaag op morgen gekomen. Al in maart 2019, toen het grote Real Madrid uit de Champions League werd gewipt door Ajax, maakte Ramos duidelijk dat hij wel eens andere oorden wou gaan opzoeken. Het antwoord van voorzitter Florentino Perez was meer dan duidelijk: Ramos kreeg een dikke njet.

De haat-liefde-verhouding met het clubbestuur van Real gaat al terug sinds 2015. In dat jaar zou Iker Casillas na een lange staat van dienst richting de uitgang geduwd worden. Ook hier lagen moeizame onderhandelingen aan de basis van zijn vertrek. Op datzelfde moment verlengde Ramos zijn contract bij Real, ook al flirte hij met Manchester United. Een aanzienlijke loonsverhoging zorgde voor een verlengd verblijf. Volgens sommigen maakte Ramos gebruik van de onrustige Casillas-situatie om zijn slag te slaan, wat niet door iedereen bij het bestuur in dank werd afgenomen.

Stroeve gesprekken

Vandaag zit de situatie enigszins anders in elkaar. Ramos mag dan wel als een van de beste verdedigers ter wereld aanschouwd worden, de regels bij Madrid zijn vrij duidelijk. Voorzitter Perez zou een contractverlenging van slechts één seizoen op tafel hebben gelegd, volledig in de traditie van de club. Spelers ouder dan 30 jaar krijgen al langer geen langdurig contract meer in Madrid. Maar Ramos wil dat wel en bovendien zijn salaris (12 miljoen euro per jaar) behouden. Een contract van twee jaar zou eventueel mogelijk zijn, maar dan alleen als de Spaanse verdediger inlevert.

Of Real en Ramos eruit geraken, blijft koffiedik kijken. De coronacrisis noopt veel clubs tot financiële waakzaamheid. Toch kan de bijna 35-jarige verdediger nog altijd rekenen op voldoende interesse. Zo wordt Ramos stevig gelinkt aan een move richting PSG. Het is de natte droom van PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi om Ramos en Lionel Messi, wiens contract ook afloopt, naar Parijs te halen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Blijf alle acties van Sergio Ramos bij Real Madrid op de voet volgen dankzij de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top