Club Brugge-Antwerp mogelijke topaffiche in 1/8e finales van de beker van België

Sport | Zonet heeft de Pro League geloot voor de achtste finales van de Beker van België, gepland voor 9 tot en met 11 februari.
De 32 clubs die nog steeds betrokken zijn en 16e in de finale, die op 2 en 3 februari plaatsvinden, kennen dus hun potentiële tegenstanders in geval van kwalificatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 1/8e finales zou een duel kunnen bieden tussen de laatste twee finalisten, Club Brugge en Antwerp en een Brusselse derby tussen Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht.

Andere mogelijke affiches van de achtste finales: Standard – KV Kortrijk, Sporting Charleroi – KAA Gent, de Limburgse derby tussen KRC Genk en Sint-Truiden of nog een duel tussen Beerschot en de winnaar van Mechelen - RWDM.

De 1/16e finale van de Beker van België vindt plaats op 2 en 3 februari. Ze biedt een Luikse derby aan tussen Seraing (D1B) en Standard, een clash tussen RFC Liège (1ste Nationale) en RSC Anderlecht. Sporting Charleroi zal Westerlo (D1B) ontvangen. Olympic Charleroi (1ste Nationale) zal het opnemen tegen SV Zulte Waregem. Sport Tessenderlo (1ste Nationale) ontmoet Racing Genk. De duels OHL - Cercle Brugge en Waasland-Beveren - Oostende zijn de enige twee tussen D1A-teams.

Drie 2de Nationale-clubs voldeden niet aan de voorwaarden om deze Bekerwedstrijden te organiseren en zijn daarom verplicht te verhuizen. La Louvière trekt naar titelverdediger Antwerp, Olsa Brakel gaat naar Club Brugge en FC Heur-Tongeren speelt in en tegen KAA Gent. Verder zijn er ook duels tussen Mechelen en RWDM (1B) en tussen Union Saint-Gilloise (1B) en Moeskroen.

Oorspronkelijk gepland voor 15, 16 en 17 december 2020, werd de 1/16e finale ronde voor het eerst uitgesteld naar 9 en 10 januari vanwege de Covid-crisis en het spelverbod dat door de Overlegcommissie aan amateurclubs werd opgelegd, een tweede keer verplaatst naar begin februari.
Het uitstel van de 1/16e finale vereiste de verplaatsing van twee speeldagen in de Jupiler Pro League. Zo is de 30e dag van het kampioenschap, initieel gepland op 12, 13, 14 en 15 maart, verplaatst naar 9, 10 en 11 januari. De 25ste speeldag, het programma gereserveerd voor de 1/8e finales van de Beker, wordt gespeeld op 19, 20 en 21 januari.
 
De 1/16e finale van de Beker vindt plaats van 9 tot 11 februari, gevolgd door de kwartfinales van 2 t.e.m. 4 maart. De halve finales staan gepland van 12 tot 14 maart en de finale in het weekend van 24 en 25 april.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top