ESL en Dreamhack verwelkomen de nieuwe professionele competitie van DOTA 2

Door Proximus

Deel dit nieuws

ESL Gaming heeft vandaag aangekondigd dat het de nieuwste competities zal verwelkomen op het Dota Pro ESL One-circuit voor de GOS-regio en op het DreamLeague Season 14 DPC EU-circuit. De DPC-leagues zullen voorafgaan aan de Dota 2 Majors en The International 10, die na een afwezigheid van een jaar zullen terugkeren.

Vanaf 18 januari zullen de DPC-leagues, die natuurlijk online worden gespeeld, ongeveer zes weken duren en doorgaan in het Round Robin-format. Elk team zal dus één keer al zijn tegenstanders tegenkomen in BO3-wedstrijden. De twee competities (EU & GOS) zullen elk worden verdeeld in twee divisies, bestaande uit acht teams die drie dagen per week zullen strijden.

Halfslachtig staat niet in het woordenboek van ESL en om een competitie met een minimumniveau aan te bieden, hoewel we het hier hebben over de beste spelers ter wereld, heeft de organisatie de uitnodigingen al verstuurd. Zo zullen de acht slots in de topdivisie van de DreamLeague EU gedeeltelijk bezet worden door OG, Team Secret, Team Liquid en Team Nigma. Aan Russische zijde ontvingen Virtus.pro, Natus Vincere, Team Spirit en Live to Win een uitnodiging voor de eerste plaatsen in de topdivisie. Een gesloten toernooi, dat vandaag van start gaat tussen acht teams, zal de laatste slots van de hogere divisie verdelen, en de eerste van haar kleine zusje. Tenslotte zal een Open Qualifier, die enkele dagen geleden is gestart, de casting definitief afsluiten door de laatste beschikbare slots toe te kennen in de lagere divisie.

Op dit niveau zijn er natuurlijk geen competities zonder beloningen. De competities zullen DPC-punten toekennen, die zullen bijdragen aan de kwalificatie van de teams voor de Majors en The International. Dat betekent dat de teams op hun beste niveau zullen moeten acteren in de DPC-leagues om het hele seizoen door vooruitgang te boeken en om te hopen op een plaats op een groot evenement. De twee aangekondigde nieuwe competities zullen dezelfde totale prijzenpot hebben: $280.000.

Van de zes DPC-competities in de wereld gaan de beste 18 teams door naar de Majors. De 12 beste teams op de Majors veroveren een ticket voor The International 2021, de jaarlijkse hoogmis van Dota 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top