Het succesverhaal achter ‘Monacovrouwen’ en andere reeksen met excentriekelingen

Elke vrijdag kunnen liefhebbers van excentrieke en vooral rijkelijke levenstijlen genieten van ‘Monacovrouwen’ op Vijf. De reeks volgt vier vrouwen die de Lage Landen inruilden voor een luxeleven in Monaco. Maar wat is nu het succesverhaal achter reeksen over de wereld van luxe, decadentie en geld? 

 

Living the good life, mét straffe verhalen

Reeksen als ‘Monacovrouwen’ en ‘Latem Leven’, vertellen het verhaal van mensen met geld, veel geld. Hoewel we ze als kijker graag zien genieten van rijkelijk eten, luxereizen of net iets té belachelijk dure kleren, luisteren we ook graag naar hun persoonlijk verhaal. Dergelijke excentrieke mensen hebben vaak een opvallende weg afgelegd om te raken waar ze nu zijn. De groei naar het rijkelijke leven verloopt niet altijd van een leien dakje, zo bewijst ook Anne-Françoise in ‘Monacovrouwen’: 

Het picture perfect leven van Anne-Françoise - oorspronkelijk afkomstig uit Antwerpen – nam een drastische wending toen ze haar man verloor bij een ongeval. Ze nam zijn bedrijf volledig over en slaagde erin de opvoeding van haar drie zonen te combineren met het verder uitbouwen van de zaak. Ondertussen wordt ze in de businesswereld op handen gedragen. Anderzijds is ze een vrijgevochten avonturier. Ze heeft het allemaal al gezien en gehad en niks staat haar nog in de weg om haar ultieme droom op een exotische bestemming te realiseren. Met haar knalgele Porsche Carrera en rijkgevulde garderobe is ze een icoon in Monte Carlo.

Netwerken

‘Een lange arm hebben’, het is een spreekwoord dat bij succesverhalen van de rijkeren onder ons vaak valt. Wie geen connecties heeft die het pad naar rijkdom kunnen helpen effenen, zal er moeilijker raken dan anderen.

Zo ook bij Sylvie, die tijdens een trip naar Miami Oprah Winfrey tegen het lijf liep. Die ontmoeting was voor haar een eyeopener: ze besloot haar droom na te jagen en dj te worden. Aan de Côte d’Azur is Sylvie nu beter bekend als dj Grace. Ze is de resident dj van de uiterst exclusieve jachtclub in Monaco én het Hotel de Paris in Saint-Tropez. Maar haar leven was niet altijd een feest: ze raakte zwaar verbrand bij een gasontploffing en moest vele plastische reconstructies ondergaan. Getekend door het lot met talrijke littekens, maar boordevol energie, werkt ze aan haar muziekcarrière en zorgt ze liefdevol voor haar zoontje Alexander.

 

Sensatie of uitlachtelevisie?

Maar al te vaak maken reeksen als ‘Monacovrouwen’ en ‘The Sky is The Limit’ ons duidelijk dat geld niet gelukkig maakt. Hoe graag we de geviseerde personages hun tijd zien verdoen met luxezaken en vooral: luxeproblemen, we krijgen ook regelmatig te zien hoe die mensen ongezonde relaties hebben of net heel eenzaam zijn. Soms voelt het een beetje alsof men de kijker wil duidelijk maken dat zo’n excentriek leven met hopen geld net het tegengestelde van geluk brengt … 

Die eenzaamheid zien we ook bij de West-Vlaamse Winny uit Menen. Haar man is televisieproducent en manager van onder andere Philippe Gilbert. Hij is vaak afwezig en op die momenten ontvlucht Winny de eenzaamheid door zich te amuseren met vrienden en vriendinnen of te gaan shoppen. Ze koestert de droom om zelf te ondernemen en wil van haar uitvinding ‘de Winnynaise’ een daverend succes maken. Winny is met haar eeuwige glimlach en de stijl van een prinses een lust voor het oog. Ze is dan ook een graag geziene dame in Monaco, surtout dans les boutiques …

‘Monacovrouwen’ is elke vrijdag vanaf 20:35 te bekijken op Vijf.

Films

Bekijk alles
Top