De fans van 1B moeten nog twee weken op hun tanden bijten vooraleer ze hun favoriete teams weer in actie kunnen zien in competitieverband. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet gevoetbald wordt. Heel wat teams proberen aan de hand van oefenduels hun vormpeil de hoogte in te jagen.
Zo hebben Union Sint-Gillis, Lommel SK en Lierse Kempenzonen al een pittig oefenduel ingepland voor het komende weekend. Union Sint-Gillis speelt zaterdag thuis tegen de Luxemburgse kampioen Fola Esch terwijl Lierse Kempenzonen gastheer speelt voor RSC Anderlecht. Aangezien de troepen van Vincent Kompany zondag wel een competitieduel afhaspelen (uit bij OHL), kan er wel vanuit gegaan worden dat de Brusselaars niet met de sterkste ploeg naar het Lisp afzakken.

Zondag speelt er zich een soortgelijk scenario af in Genk, waar Lommel SK te gast is. Het nummer twee uit de JPL speelt zaterdag op het veld van KV Kortrijk, waardoor zondag vooral de bankzitters en de jongens die niet aan spelen toekwamen een kans zullen krijgen.