Jonathan Hendrickx (gratis) in het uitstalraam bij Lommel SK: "Pas niet meer in clubfilosofie"

Challenger Pro League | Lommel SK wil deze zomer nog afscheid nemen van enkele jongens die - sinds de komst van City Football Group - niet al te veel meer aan spelen toekomen. Eén van die jongens is Jonathan Hendrickx; vorig jaar nog certitude én zelfs clubtopschutter als rechtsachter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrickx streek vorig seizoen neer in Lommel nadat hij een degelijke carrière bijeen had gevoetbald in Portugal en IJsland. In Noord-Limburg ontpopte de sympathieke Waal zich meteen tot een vaste waarde op de rechtsachter. Daarnaast was hij ook de vaste strafschopnemer wat hem acht goals én een statuut als clubtopschutter opleverde.

Ook dit seizoen begon goed voor de 27-jarige rechtsachter. Hendrickx was tot speeldag 8 opnieuw basisspeler (en scoorde 2x), maar verloor dan plots toch zijn plek. Sindsdien kwam hij nog maar 11 minuten in actie. Nu kreeg hij te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

"Ik train momenteel nog wel mee met Lommel", vertelt Hendrickx in La Dernière Heure. "Maar ik heb wel te horen gekregen dat ik gratis mag vertrekken deze winter; ondanks een nog lopend contract. Ik ben dus normaal bezig aan mijn laatste dagen in Lommel."

Respect

Toch is Hendrickx niet meteen rancuneus jegens het nieuwe bestuur dat hem in enkele maanden degradeerde van titularis tot overbodige speler. "City Football Group heeft hier een nieuwe filosofie geïmplementeerd en daarbij staat de ontwikkeling van jonge talenten voorop. Lommel moet een platform worden voor jonge spelers en ik hoor daar met mijn 27 lentes niet meer bij. Maar ik wil wel zeggen dat de investeerders heel hoffelijk en correct omgaan met mijn situatie."

Naast Hendrickx zouden ook jongens als Jamal Aabbou en Mitja Krizan te horen hebben gekregen dat ze op zoek mogen naar een nieuwe club. Zij zijn wel jong én toonden vorig seizoen eveneens hun waarde. Maar beiden verdwenen sinds dit seizoen op het achterplan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top