‘Over De Oceaan’: waarom je deze serie niet mag missen

Zes bekende Vlamingen steken onder leiding van Kapitein Piet de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Hun tocht begint in Lanzarote en eindigt in Guadeloupe. Proximus Pickx bekeek de eerste afleveringen en noteerde waarom je deze serie zeker niet mag missen.

Oncomfortabel

Wat hebben Jani Kazaltzis, Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Imke Courtois, Dominique Persoone, Charlotte Vandermeersch met elkaar gemeen? Ze kunnen 's nachts niet goed de slaap vatten op een rondvarende boot. Dat is eigenlijk niet verwonderlijk: een zeilboot kraakt en piept blijkbaar voortdurend als deze over de golven glijdt. Bovendien slapen de kandidaten dicht bij elkaar in zeer kleine kajuiten. Als je dan ook nog weet dat ze elkaar ‘s nachts elke vier uur moeten aflossen, kan je niet anders dan concluderen dat dit avontuur niet altijd even comfortabel moet geweest zijn.

 

Gevaar nooit veraf

‘Over De Oceaan’ gaat meteen van start met een spannend moment. Op een onbewaakt moment, te midden van de Atlantische Oceaan, schiet een zeil los dat in het water terechtkomt. Er moet snel gehandeld worden. Iedereen wordt aan dek geroepen om het zeil binnen te halen. Zo niet kan de schade aan het zeil (en de boot) stevig oplopen met ernstige consequenties. Plots weet elke kandidaat dat het snel over kan zijn met de pret op de boot. Nochtans heeft kapitein Piet de kandidaten goed opgeleid, maar te midden van de Atlantische Oceaan, in een kleine zeilboot, mag er echt niets verkeerd gaan. Dat leek ook Jani te beseffen: “Wat was dat, jong?!” 

Lieve woorden

Mocht de eindeloze horizon en de grote waterpartij niet genoeg zijn om de zes BV’s te laten reflecteren, dan helpen de lieve woorden van vrienden en familie wel. Omdat de bekende Vlamingen wekenlang van huis en haard verwijderd waren, deelden hun naasten en geliefden een mooie boodschap via een vooraf opgenomen podcast. Het resultaat zijn vaak emotionele en hartverwarmende momenten te midden van de o zo grote oceaan.

 

Geen vakantie

Bij elke boot hoort een crew en dat is hier niet anders. Elke BV kreeg van kapitein Piet een functie toebedeeld die het beste past bij zijn of haar kwaliteiten. Zo mocht Otto-Jan Ham opdraven als radio-operator omdat hij vlot kan babbelen. Dominique Persoone werd aangesteld als chef-kok omdat hij dat ook is in het echte leven. Imke Courtois is medic nadat ze een extra opleiding kreeg. Charlotte Vermeersch werd aangesteld als navigator, Jani helpt de organisatie van het schip in goede banen te leiden en Evi Hanssen is technisch manager. Zij moet dagelijks controleren of alle apparatuur nog werkende is.

Heb je ook zin om naar 'Over De Oceaan' te kijken? Stem dan elke maandag om 20u35 af op VIER.

Nieuws

Bekijk alles
Top