Ronaldinho in 2020: from zero to hero

Het jaar 2020 is in vele opzichten bijzonder geweest, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Voor voetbalster Ronaldinho was het afgelopen jaar eentje waarin hij grote vooruitgang heeft gemaakt. Hij begon het jaar in de gevangenis, maar heeft ondanks de coronacrisis toch miljoenen kunnen verdienen. 

Op het grasveld heeft Ronaldinho al ruimschoots bewezen dat hij gouden beentjes bezit. De voormalige Gouden Bal-laureaat wist met zijn passages bij Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan al talloze voetbalfans te begeesteren met zijn geniale dribbels.
 
Maar sinds het einde van zijn carrière in 2018 kwam de naam van Ronaldinho vooral negatief in de pers. Zo kreeg hij problemen met het Braziliaanse rechtssysteem, waardoor hij zijn paspoort verloor. Bovendien moest hij miljoenen betalen aan justitie, waardoor hij virtueel falliet leek te zijn.
 

Achter de tralies in Paraguay

Begin maart 2020 reisde Ronaldinho met zijn broer naar Paraguay om een boek te promoten en deel te nemen aan liefdadigheidsactiviteiten. Maar hun trip werd abrupt afgebroken toen ze werden gearresteerd. De Paraguyaanse overheid beschuldigde het duo ervan in het bezit te zijn gekomen van valse paspoorten. Ze brachten een maand achter de tralies door voordat ze op borgtocht werden vrijgelaten: de twee betaalden 1,6 miljoen Amerikaanse dollar.
 
Voor Ronaldinho stopten de problemen niet na het betalen van de borg. Hij stond immers onder huisarrest. Pas op 24 augustus, na 5 maanden en 20 dagen van detentie, werden Ronaldinho en zijn broer Roberto vrijgelaten. 
 

Gouden zaken

Ondanks de reputatieschade wist de Braziliaanse topvoetballer volgens de krant El Pais enkele lucratieve contracten binnen te halen.
 
Hij begon zijn succesvolle comeback door promotie te voeren voor zijn voormalige club, Atlético Mineiro, met wie hij in 2013 de Copa Libertadores won. Daarna werd hij ereburger van de stad Belo Horizonte en opende hij daar een muziekstudio. Daar nam Ronaldinho een paar nummers op met enkele bekende Braziliaanse rappers.
 
Toen hij uit de gevangenis werd vrijgelaten, lanceerde de voormalige voetbalster zijn eigen merken wijn en gin. Hij maakte ook reclame voor de Buser-reisapp en de goksite Betcris.
 
Ten slotte heeft hij ook goed verdiend aan zijn optredens in FIFA 21 en Pro Evolution Soccer, twee populaire console-voetbalgames. Dit jaar zal ook een documentaire over de carrière van Ronaldinho verschijnen.
 
Helaas eindigde het jaar in mineur voor Ronaldinho. Hij werd in oktober geinfecteerd door het coronavirus. Hoewel hij zelf geen symptomen vertoonde, werd ook zijn moeder ziek. Zij moest noodgedwongen een tijd doorbrengen op de afdeling intensieve zorgen. 
 

Nieuws

Bekijk alles
Top