BK veldrijden: Van Aert is favoriet, maar…

Wielersport |
Op het eerder technische parcours van Meulebeke (waar hij nog nooit won) is Wout van Aert de logische favoriet om de nationale driekleur te bemachtigen. Wat wordt de invloed van de geboorte van zijn zoon Georges?
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Acht op tien Vlaamse internetgebruikers zijn ervan overtuigd dat Wout van Aert de opvolger wordt van Laurens Sweeck als Belgisch kampioen. Zondag wordt om de nationale driekleur gestreden in het West-Vlaamse Meulebeke, tussen Tielt en Izegem.
 
Van Aert was al drie keer eerder Belgische kampioen, maar de twee voorbije jaren moest hij de titel laten aan Toon Aerts (2019) en Laurens Sweeck (2020). Een vierde nationale titel zou hem op gelijke hoogte brengen van Eric De Vlaeminck, maar uiteraard nog een heel eind verwijderd van Roland Liboton en Sven Nys, die respectievelijk 10 en 9 titels pakten.
 
Het parcours in Meulebeke, waar traditioneel de Berencross wordt gereden, werd ingrijpend gewijzigd voor het BK. Het technische parcours met heel wat kunstmatige hindernissen (een brug, twee kunstmatige heuvels van 4 en 8 meter, een zandbak, trappen, balken en een wasbord) is niet een parcours waar renners met grote motoren, zoals Van Aert, in het voordeel zijn.
 
Het parcours lijkt beter te liggen voor renners als Eli Iserbyt, maar die is niet 100 procent in orde met zijn elleboogblessure. Ook Toon Aerts en Laurens Sweeck vinden een parcours dat dicht bij hun kwaliteiten ligt, maar zij verkeren ook niet in de allerbeste vorm.
 
Wordt Michael Vanthourenhout, de derde grote man van de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, dan de meest te duchten concurrent voor Van Aert? Vanthourenhout zette dit seizoen een stap vooruit, met zijn eerste zeges in de Superprestige en de Wereldbeker die zijn zelfvertrouwen deden groeien. Op kampioenschappen komt hij altijd goed voor de dag en zondag kan hij misschien rekenen op de hulp van ploegmaats Sweeck en Iserbyt om het Van Aert moeilijk te maken.
 
Van Aert, de winnaar van de Trofee van Sportverdienste, heeft deze week al zijn portie sterke emoties gekend, met de geboorte van zijn zoontje Georges. Kan hij zondag al voor het eerst de zege opdragen aan zijn eerstgeborene of krijgt hij een weerslag van een onvergetelijke week? Het antwoord volgt zondag.
 
BK veldrijden, zondag live te volgen via Proximus TV via de kanalen van Sporza (NL) en Tipik (FR). De dames rijden hun wedstrijd om 13.45 uur, de heren om 15.15 uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top