De stem achter de iconische begintune van 'Pokémon'

Proximus Pickx injecteert een dosis nostalgie in elke maand door het verhaal achter een iconische begintune onder de loep te nemen. De tune van deze maand is er eentje die voor elk kind van de jaren 90 bekend zou moeten klinken: het themalied van ‘Pokémon’.

De naam Jason Paige zegt je misschien niet veel, maar als je zijn stem hoort tegen een achtergrond van een paar gitaren in een power ballad, doet dat vast wel een belletje rinkelen. De man is de stem achter het themalied van de eerste reeks van ‘Pokémon’, de Japanse tekenfilmserie over een wereld waarin dieren of monsters in ballen gevangen worden en tegen elkaar vechten voor de sport.
 
“I wanna be the very best…” De kans dat je even gestopt bent met lezen om het nummer op te zetten, is reëel. De serie werd ietwat onverwacht een wereldwijd fenomeen en het liedje dat elke aflevering inluidde werd dan ook in ons collectief geheugen gebrand. Ook Paige verwachtte naar eigen zeggen helemaal niet dat het zo hard zou gaan voor de tekenfilmreeks toen hij tune inzong voor de Engelstalige versie van de Japanse mangareeks.

Hoogtepunten

“Toen ik dat nummer inzong, wist ik eigenlijk niet veel over ‘Pokémon’, behalve dat een aflevering epilepsie-aanvallen had uitgelokt in Japan”, zei hij. Maar zijn stem knalde dagelijks meermaals uit miljoenen televisies waar kinderen met grote ogen naar zaten te kijken. Tot op vandaag blijft het inzingen van het themaliedje het hoogtepunt van zijn carrière. De afgelopen jaren nam hij naar aanleiding van de populaire app ‘Pokémon GO’ een nieuwe versie op van het nummer en zong hij meerdere parodieversies in. Op stripboekconventies is hij ook een vaak geziene gast.
 
Toch is dat niet het enige dat Paige verwezenlijkte als zanger. Hij tourde met Aerosmith, bracht een tribute aan Michael Jackson in Madison Square Garden in New York en trad op met een eigen onemanshow, vol socio-politieke parodieën. Hij stond op het podium met Meat Loaf, Enrique Iglesias en Liza Minelli en won awards voor zijn acteerwerk op Broadway. Maar overal waar hij komt, willen fans maar één zinnetje van hem horen: “Gotta catch ‘em all!”

Films

Bekijk alles
Top