Hoe kan Gent spelen zonder Yaremchuk?

Jupiler Pro League |

Op het veld van Beerschot aanstaande zondag om 16.00 uur, zal La Gantoise het zonder Yaremchuk moeten stellen. De Oekraïense spits is geschorst. Maar zijn afwezigheid zou binnenkort definitief kunnen zijn, aangezien Roma hem graag voor de kar wil spannen.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van Roman Yaremchuk observeren, staat gelijk aan het Gentse seizoen observeren. Na een mindere seizoensstart met een slechte conditie om vervolgens weggestuurd te worden door Bölöni, vond de Oekraïner geleidelijk zijn voetenspel terug toen Gent begon te klimmen in het klassement. Ten slotte voltooide de 25-jarige aanvaller zijn eerste oefenronde met 9 goals en 3 assists in 15 wedstrijden.

Al in de voorbije zomer werd zijn vertrek aangekondigd, maar Gent had alle uitgaande transfers geblokkeerd waardoor de speler een tijdje boos en buitenspel stond. Als Roma hem deze winter nog wil, is het onwaarschijnlijk dat de speler nog zes maanden blijft.

Wie zal hem vervangen?

De vraag rijst dan: wie is het best geplaatst om de Oekraïense international te vervangen? Hein Vanhaezebrouck zal deze vraag dit weekend al gedeeltelijk kunnen beantwoorden aangezien de speler geschorst zal worden na een (domme) rode kaart tegen Kortrijk aan het einde van 2020.

In de regio Gent zijn de oplossingen niet voor de hand liggend. Aan de top zijn er twee andere spelers: Tim Kleindienst en Laurent Depoitre. De eerste heeft tot nu toe in stukjes van wedstrijden gespeeld en één keer gescoord. Bovendien hebben deze twee spelers niet hetzelfde profiel. Maar de duivel heeft als voordeel dat HVH weet hoe hij ermee moet omgaan.

Externe oplossing?

De oplossing kan ook van elders komen. Als Gent Yaremchuk verkoopt - we hebben het over een bedrag van 12 miljoen - zal de club het opgehaalde bedrag geheel of gedeeltelijk kunnen herinvesteren in een andere spits. Er zijn niet veel oplossingen op de Belgische markt, een Thomas Henry (OHL) zou wel aan de criteria kunnen voldoen.

Voor Gent zou het een geweldige zet zijn om in de transferperiode  een speler in topvorm binnen te halen. Hij kent het kampioenschap  en toonde dat hij efficiënt kan spelen aangezien hij bovenaan de Jupiler Pro League-scorersranglijst staat met 13 doelpunten, slechts een beetje achter Paul Onuachu en zijn 15 goals. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top