Anderlecht zal Xavier Mercier moeten muilkorven om teleurstelling op het gazon van OHL te voorkomen

Jupiler Pro League |

Ondanks drie opeenvolgende wedstrijden zonder winst om het jaar 2020 af te sluiten, blijft OHL een geduchte tegenstander waar Sporting Anderlecht zondag om 18.15 uur in het Den Dreef-stadion voor zal moeten opletten.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast Beerschot is Oud-Heverlee Leuven ongetwijfeld de verrassing van dit eerste deel van het seizoen in de Jupiler Pro League. Op slechts drie punten achterstand van de top 4 en Sporting Anderlecht weten de Leuvenaars dat ze zondag goed zullen moeten presteren op het veld van de Brusselaars. Men zou het gek gevonden hebben als we dit een paar jaar geleden schreven, maar de troepen van Marc Brys zijn bijna favoriet als het gaat om deze wedstrijd.

Een magisch trio

OHL staat niet per ongeluk in de top 8. De Louvanisten hebben in feite formidabele spelers in hun gelederen die zich sinds de start van de competitie meer dan eens wisten te onderscheiden. Te beginnen met Thomas Henry, topscorer in de Belgische competitie met 13 gescoorde doelpunten. De voormalige spits van Tubize is tot dusver in topvorm. Hij bewees het begin december door 5 doelpunten te maken in 3 wedstrijden, waaronder een hattrick in Kortrijk, om zijn teamgenoten naar de top te leiden.

De Fransman profiteert van steun van een uitstekende aangever: Xavier Mercier. Zijn landgenoot explodeert in feite op het hoogste niveau nadat hij werd verkozen tot beste speler in D1B. Naast Raphael Holzhauser deelt de 31-jarige middenvelder de leiding in de ranglijst van de beste passer.

Om deze twee ervaren kerels te ondersteunen, vertrouwt Marc Brys de jonge goudklomp Kamal Sowah. De Ghanees, in bruikleen van OHL-eigenaarsclub Leicester City, bewijst op zijn twintigste dat hij heeft wat nodig is om op het hoogste niveau te slagen. Na vorig jaar zijn tanden vast te bijten in D1B, stormde de aanvallende middenvelder ons eliteklassement binnen met een record van 6 goals en 5 assists in 19 wedstrijden. 

Deze drie sterkhouders samen hebben dit seizoen al meer dan één verdediging in paniek gebracht. De opeenvolging van wedstrijden  bemoeilijkte eind vorig jaar hun samenspel echter een beetje. Het valt nog te bezien of de minipauze en de komst van Anderlecht naar Den Dreef de start zullen zijn van een nieuwe demonstratie van de Louvanistes.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top