Boeken om naar uit te kijken in 2021

Ben je Netflix beu en heb je wat afwisseling nodig? Of is lezen gewoon je favoriete bezigheid? Dan is dit de lijst voor jou. In 2021 komen weer heel wat toppers in boekwinkels en Proximus Pickx vat kort samen wat je kan verwachten.

Beschermvrouwe van de verschoppelingen – Delphine Lecompte

Met haar zelfspot en merkwaardige intelligentie was dichteres Delphine Lecompte een van de revelaties van het afgelopen seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Dat het nooit stil is in haar hoofd, bleek toen al. Normaal gezien richt ze zich enkel op gedichten, maar voor haar nieuwe boek waagt Lecompte zich aan proza. In ‘Beschermvrouwe van de verschoppelingen’ komt de ene outsider na de andere aan bod, van gokverslaafden tot rednecks. Het boek is ongelooflijk absurd maar ook zeer persoonlijk.
 
‘Beschermvrouwe van de verschoppelingen’ verschijnt op 16 februari.

De Zevende Zus – Lucinda Riley

2021 is het jaar waarin we afscheid zullen nemen van ‘De Zeven Zussen’. De boekenreeks van de Ierse schrijfster Lucinda Riley heeft razend veel succes en veel fans zullen dus treurig zijn wanneer ze de allerlaatste pagina omslaan. Het is een modern sprookje over zeven adoptiezussen die na de dood van hun vader elk coördinaten krijgen toegestuurd, zodat ze op zoek kunnen gaan naar hun roots. Het laatste boek gaat over de laatste zus.
 
‘De Zevende Zus’ komt uit op 29 april.
 
Eerste Persoon Enkelvoud - Haruki Murakami
 
Haruki Murakami komt in februari op de proppen met zijn nieuwste roman ‘Eerste Persoon Enkelvoud’. In de roman zijn acht verschillende vertellers aan het woord, waaronder een oude man die aan zijn jeugdliefdes terugdenkt en een logé in een aftands pension die plots gecharmeerd wordt door een melancholieke aap. Aan absurditeit geen gebrek, maar evengoed is het een boek dat bevreemdend weemoedig en ontroerend is.
 
‘Eerste Persoon Enkelvoud’ wordt verwacht in februari. Een exacte datum is nog niet bekend.

Stad der Nevelen - Carlos Ruiz Zafón
 
Een onverwachte auteur in deze lijst is Carlos Ruiz Zafón. De Spaanse bestsellerauteur overleed namelijk in de zomer van 2020. Het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ was het levenswerk van Zafón, maar om het te voltooien wilde hij de reeks nog afsluiten met een verhalenbundel, als waardering voor zijn lezers. Nu wordt het een postume publicatie, waarin de schrijver de geschiedenis, de personages en de sfeer van zijn eerder werk verder uitdiept. Een kans om voor een laatste keer in zijn universum te duiken.
 
‘Stad der Nevelen’ ligt in de winkels vanaf 15 juni.

Half leven - Aya Sabi

Je zou Aya Sabi kunnen kennen van haar tweewekelijkse column in De Morgen of van ‘Verkruimeld Land’ uit 2017, haar verhalenbundel. Vier jaar later brengt ze nu opnieuw een boek uit. ‘Half Leven’ gaat over een dementerende vrouw die in de knoop ligt met de liefde en haar culturele identiteit.
 
‘Half leven’ staat gepland voor augustus. Een exacte datum is nog niet bekend. 

Nieuws

Bekijk alles
Top