Standard moet het vuur weer aanwakkeren tegen Waasland

Jupiler Pro League | Na desastreuze november- en decembermaanden trapt Standard het nieuwe jaar af met een fonkelnieuwe coach, Mbaye Leye. De opdracht voor de Senegalees is duidelijk: de ploeg uit het slop halen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Standard Luik heeft enkele bewogen weken achter de rug. Aan het tijdperk van Philippe Montanier is een einde gekomen en Felipe Avenatti en Obbi Oulare zijn naar de B-kern verwezen, een lot dat hoogstwaarschijnlijk ook Duje Cop beschoren is. De ploegleiding lijkt begrepen te hebben dat het tijd was voor een grote kuis en voor iemand die de vlam in de pijp van de ploeg weer kon ontsteken. Daar komt Mbaye Leye met zijn aansteker.
 
De gewezen T2 van Michel Preud’homme in het seizoen 2019-2020 keert in een nieuwe rol terug naar Sclessin. Of hij er successen kan boeken, is nog maar de vraag. De nieuwe coach gaf in elk geval al aan dat hij op zoek is naar een nieuwe goaltjesdief, die “15 tot 20 doelpunten per seizoen kan scoren”. Die nieuwe golden boy zal er zeker en vast nog niet bij zijn wanneer de ploeg maandag tegenover Waasland-Beveren staat.
 
Gedaan met drama’s
 
Op papier is Waasland-Beveren de ideale tegenstander om 2021 mee te starten. Met een gelijkspel en twee verloren matchen achter de rug staan ze op de 16de plaats in het klassement. De ideale kans voor de Rouches om een paar punten te pakken, zou je denken? Spreek niet te snel, want Standard moet vooreerst zelf uit de put zien te kruipen.
 
De afgelopen vier matchen verloor Sandard allemaal, twee ervan waren tegen de rode lantaarn. Die trieste score leidde tot het C4 van Montanier. Het wordt nog slechter, want net daarvoor hadden de Rouches vier keer gelijk gespeeld. Het is van 1 november geleden dat ze nog een wedstrijd konden winnen in het kampioenschap. Moet het nog gezegd zijn dat de ploeg moest inboeten aan zelfvertrouwen? De wedstrijd tegen Waasland wordt cruciaal om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen.
 
Bovenal punten pakken
 
Gezien de huidige toestand van Standard, zal de hele ploeg zich gelukkig mogen prijzen met drie punten. Of dat ook een relance kan betekenen, valt nog af te wachten. Tenslotte zal het vertrouwen pas terugkomen en kan er pas een beter spel ontwikkeld worden als de mooie resultaten blijven komen.
 
Om de overwinning te halen hebben de Rouches er baat bij om enkele tegenstrevers goed in de gaten te houden. Zowel Albanese als Koita zijn goed op weg om er een mooi seizoen van te maken. Met zeven doelpunten sinds de start van het seizoen, kon Koita al meermaals voor vonken zorgen. Standard weze gewaarschuwd, Waasland is nog geen vogel voor de kat. Als ze hun tegenstander onderschatten, zouden de resultaten wel eens kunnen tegenvallen.
 
Volg alles van de Jupiler Pro League op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top