Belg DavidP zou samen met Meddo en Happy op weg zijn naar de Giants

Nieuws |

De organisatie Giants Gaming wil haar Valorant-team volledig vernieuwen na teleurstellende prestaties op de eerste toernooien. Volgens de geruchten zou de keuze van de Giants vallen op onze landgenoot DavidP, samen met de Zweed Meddo en de Fransman Happy.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Giants Gaming, aanwezig op het professionele circuit van Valorant sinds juli vorig jaar, heeft, om het zachtjes uit te drukken, geen indruk gemaakt met briljante resultaten. Op grote afstand van G2 en zijn titels op de Ignition Series heeft de Spaanse organisatie zich tevreden moeten stellen met enkele topplekken wanneer dat kon, op minder belangrijke toernooien. Het logische gevolg is dat de Giants zich niet konden kwalificeren voor de First Strike. Het team faalde twee keer. Maar volgens recente geruchten op het internet wil het management van het team het tij keren. De organisatie zou daarom begonnen zijn met de opbouw van een Europees superteam, dat in staat moet zijn om te concurreren met de namen die in de beginperiode hun stempel hebben gedrukt op de scene.

Giants zou hiervoor rekenen op de aanwerving van verschillende spelers, waaronder de Belg DavidP. Ter herinnering, de jonge speler was door G2 op de bank gezet na een teamprestatie die ver onder het normale niveau van de Europese organisatie lag. In een persbericht gaf G2 aan dat er binnen het team meer flexibiliteit nodig was om te kunnen presteren. De Belgische speler bleef onder contract, maar mocht andere horizonten verkennen.

DavidP zou trouwens niet de enige zijn die gewild is door Giants Gaming. De Spaanse organisatie zou ook andere spelers in het vizier hebben, zoals Meddo, een ex-speler van FunPlus Phoenix. Na de nederlaag tegen SUMN FC in de halve finales van de First Strike Europe hadden de speler en de organisatie samen beslist om uit elkaar te gaan. Sindsdien zagen we de Zweed niet meer aan het werk binnen het competitieve circuit.

Giants zou ook Orgless, een van de meest begeerde Valorant-teams, in de gaten houden. Dat bewijst een screenshot uit de stream van pipsoN, een van de spelers van Orgless. We zien Lozark, de esports director van de Giants, die de speler meteen om een try-out vraagt. Ook DavidP zou bereid zijn om zich bij het project aan te sluiten, net als Happy, de Franse speler van Orgless.

Het vermoedelijke team:

  • David “Davidp” Prins
  • Johan “Meddo” Renbjörk Lundborg
  • Daniil “pipsoN” Meshcheryakov
  • Vincent “Happy” Cervoni
  • Aaro “hoody” Peltokangas

Tot nu toe hadden twee teams in eerdere competities een groot potentieel getoond. G2 leverde een topprestatie in de Ignition Series, Team Heretics won meesterlijk de First Strike. Als dit project het licht ziet, zouden de kaarten binnen het circuit, dat nog in volle ontwikkeling is, herschud worden.

Copyright afbeelding: HLTV

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top