De 20ste speeldag in de Jupiler Pro League kondigt zich – opnieuw – aan als beslissend voor de ploegen in de hoogste regionen van het klassement. Een herboren AA Gent wil zijn remonte in de stand voortzetten tegen Antwerp en Club Brugge verdedigt zijn leidersplaats tegen Beerschot.
Als opener van de 20ste speeldag zet AS Eupen zijn drukke maand januari voort met een thuismatch tegen Anderlecht. In hun vierde wedstrijd van dit prille jaar zullen de Panda’s de troepen van Vincent Kompany willen doen struikelen, een kunstje dat ze eind september al voordeden in het Astridpark.
 
Moeskroen deed Genk twijfelen in heenmatch
 
Zaterdag kruisen Oostende en Kortrijk de degens om 16u15. Een dikke twee uur later is het de beurt aan Moeskroen en Genk om elkaar te bekampen in Le Canonnier (18u30). De Limburgers moeten op hun hoede zijn voor hun tegenstander die, ondanks een 4-1 winst in de heenronde, hen eind november een groot deel van de match aan het twijfelen bracht in de eigen Luminus Arena.

Terzelfdertijd kijkt Zulte Waregem Waasland-Beveren in de ogen op de Freethiel. Charleroi - KV Mechelen sluit de avond af (20u30). De Zebra’s willen de rol bovenaan het klassement niet lossen, en dus is punten pakken de boodschap.
 
Gent gelooft er nog in
 
Zondag start met de kraker tussen AA Gent en Antwerp (13u30). De Buffalo’s zijn aan een revival bezig sinds de terugkeer van Hein Vanhaezebrouck, en durven stiekem weer dromen van een plaats in de top 4. De Great Old heeft eveneens grootse ambities. Een paar uur later staat Standard op het veld van Cercle Brugge, in een nieuwe poging om de Luikse machine weer op gang te krijgen.
 
Om 18u15 ontvangt Beerschot Club Brugge. Blauw-zwart herinnert zich ongetwijfeld de nederlaag die ze aan het seizoensbegin opliepen tegen de Ratten en zullen allicht revanchegevoelens koesteren bij het betreden van de grasmat op het Kiel. Speeldag 20 wordt afgesloten met het duel tussen STVV en OHL, ofwel de terugkeer van Marc Brys op Stayen. 
 
Blijf het reilen en zeilen van de Jupiler Pro League volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!