De Jupiler Pro League trekt zich weer op gang met twee nieuwe coaches

Jupiler Pro League | Na een 'miniwinterstop' (behalve voor Eupen) hervatten de clubs uit de Jupiler Pro League de vaderlandse competitie. Op de 20ste speeldag zal Mbaye Leye zijn eerste stappen zetten als coach van Standard.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Jupiler Pro League is niet helemaal tot een halt gekomen tijdens de feestdagen. De meeste clubs hebben pas op 26 december hun laatste match gespeeld, en enkele anderen hebben sindsdien nog gespeeld. Dat is het geval voor Eupen, Zulte Waregem, Beerschot, Sint-Truiden en Racing Genk. Voor hen was er bijna geen rustperiode, zeker in het geval van de Panda’s.
 
Het leeuwendeel van de clubs heeft tijdens de winterpauze – hoe kort ze ook moge geweest zijn – de batterijen weer kunnen opladen en schoon schip kunnen maken, zoals Standard. Exit Philippe Montanier, enter Mbaye Leye. De Rouches hebben eveneens hun A-kern afgeslankt: Felipe Avenatti en Obbi Oulare werden op een zijspoor gezet.
 
Vuurdoop tegen Waasland-Beveren
 
Op maandag 11 januari ontvangt Standard Waasland-Beveren (20u45). Op papier is dat de 30ste speeldag op de kalender, maar in de praktijk wordt de 20ste match van het seizoen gespeeld. Voor het stamnummer 16 is het van levensbelang om de driepunter binnen te halen, om niet nog dieper in een crisis te vervallen. De Luikenaars hebben nu al acht competitiewedstrijden lang niet meer van de overwinning kunnen proeven.
 
Maar het wordt vooral de allereerste match met Mbaye Leye als T1 van Standard. Als opvolger van Philippe Montanier debuteert de Senegalees tegen een ploeg die, op papier, te pakken is. Maar gezien het vormpeil van zijn team, wordt Waasland-Beveren een te duchten tegenstander. Het valt af te wachten hoe Leye zijn ploeg zal opstellen zonder Avenatti en Oulare, en welk spelsysteem hij zal toepassen.
 
Verraderlijke verplaatsing voor Anderlecht
 
De speeldag start zaterdagnamiddag met de partij tussen Moeskroen en Zulte Waregem (16u15). Les Hurlus kunnen weer ademen na enkele moeilijke maanden en willen ‘Operatie Behoud’ voortzetten. Nadien volgt Cercle – Eupen (18u30). Dat wordt de derde match van de Panda’s sinds 26 december, na Zulte Waregem en Genk tijdens de winterstop. Voor Eupen is de driepunter broodnodig om vertrouwen te tanken en weg te sluipen van de degradatiezone. Tegelijk bekampt Genk Kortrijk. Met een Bongonda en Onuachu in goede vorm zouden de Limburgers de West-Vlamingen vlot opzij moeten kunnen zetten. De dag eindigt met de verplaatsing van Charleroi naar de kust. Tegen Oostende moeten de Carolo’s zich herpakken om de trage vrije val waarin ze al enkele weken verkeren te stuiten (20u45).
 
Zondag speelt Antwerp zijn eerste wedstrijd onder de orders van Franky Vercauteren (13u30) na het vertrek van Ivan Leko richting China. Het wordt boeiend om zien hoe de Great Old presteert tegen KV Mechelen. De volgende ontmoeting is die tussen Beerschot en AA Gent (16u). De Antwerpenaars staan garant voor spektakel, terwijl de Buffalo’s het spelplezier teruggevonden hebben.
 
Voor Anderlecht volgt een lastige verplaatsing op OHL (18u15). De Leuvenaars, met Mercier en Henry, zijn de seizoensrevelatie. Veel topploegen beten al hun tanden stuk op de troepen van Marc Brys. Tot slot komt Club Brugge op het veld van STVV in actie (20u45). De afreis naar Limburg zou geen problemen moeten opleveren voor de manschappen van Philippe Clement.

Blijf het reilen en zeilen van de Jupiler Pro League volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top