Bayern zakt vol vertrouwen af naar Borussia Mönchengladbach

Sport | Opschudding afgelopen weekend, toen Bayern aan de rust tegen FSV Mainz 0-2 achter stond. Pas na de koffie zette de Rekordmeister zijn machine aan. Resultaat: 5 goals in 45 minuten. Mönchengladbach is gewaarschuwd.

Dit seizoen gaat Bayern München als een pletwals tekeer in de Bundesliga – de voorhoede in het bijzonder. Met al 44 gescoorde doelpunten in 14 competitiewedstrijden tekent het team uit Beieren voor een indrukwekkend gemiddelde van meer dan 3 doelpunten per match.

De laatste demonstratie was afgelopen weekend, toen Bayern bewees dat het geen 90 minuten nodig heeft om aan de lopende band goals af te leveren en de statistieken nog fraaier te maken dan ze al waren. Tegen Mainz legden de troepen van Hans-Dieter Flick er in een tijdsbestek van amper 33 minuten in de tweede helft 5 in het mandje. Afschrikwekkend voor elke defensie in Duitsland.

De machine genaamd Lewandowski

Speerpunt van de Beierse aanvalslinie: de Poolse doelpuntenmachine Robert Lewandowski. De jaren lijken geen vat te hebben op de killer van Bayern die, op zijn 32ste, een droomseizoen beleeft – en daarmee de lijn van zijn vorig seizoen doortrekt. In 19 gespeelde matchen trof hij 22 keer raak. Hij scoort gemiddeld om de 75 minuten. Nog indrukwekkender zijn zijn cijfers in de Bundesliga: 19 goals in 13 matchen, of 1 doelpunt om de 57 minuten.

Wat zo verbluffend is bij Bayern, is dat Lewandowski lang niet de enige speler is die de doelpunten aanlevert. Oké, Thomas Müller heeft de op één na meeste goals gescoord met amper 9 treffers, maar niet minder dan 16 spelers hebben dit seizoen al minstens één keer gescoord voor Bayern. Het gevaar kan dus van overal komen.

Defensie van Mönchengladbach zet zich schrap

Die van Gladbach hebben redenen te over om de komst van Bayern te vrezen, want met hun 22 geïncasseerde doelpunten sinds het begin van de competitie is de verdediging van de voormalige ploeg van Thorgan Hazard en Igor De Camargo verre van ondoordringbaar. Het zou dus weleens een dolle avond kunnen worden voor Bayern.

Toch is ook de defensie van Bayern lang geen blok graniet. Voordat Mainz door het ijs zakte in de tweede helft, slaagde de ploeg er tot twee maal toe in om de Beierse verdediging te verschalken. Mönchengladbach zou Bayern ook in de problemen kunnen brengen als de Borussen in de laatste 16 meter geraken.