De Koreaanse league van League of Legends kondigde afgelopen weekend aan dat hij zichzelf een kleine facelift geeft voor het komende seizoen. Bye bye oude grafische identiteit die de beste grafische ontwerpers op de planeet deed tandenknarsen. Hallo strakke nieuwe look die we in het volgende seizoen zullen kunnen bewonderen.

 

Nu de mercato op zijn einde loopt en de 10 teams van het nieuwe franchiseformat van de competitie zich voorbereiden, zal de Spring Split van de LCK dit jaar van start gaan in andere kleuren dan de kleuren die we gewoon zijn. Want de officials van de league onthulden zondag het nieuwe logo. Natuurlijk sloeg de LCK twee vliegen in een klap en zo komt er ook een nieuwe grafische identiteit voor het komende seizoen. We zullen echter nog even moeten wachten om de LCK-studio te ontdekken, die zeker een paar kleine aanpassingen zal moeten ondergaan om aan het nieuwe thema te voldoen.

Onder de kernwoorden die bij de uitwerking van deze nieuwe identiteit zijn toegepast, vallen het contrast en het minimalisme dat overal aanwezig is. De grafische ontwerpers lijken inderdaad alles ingezet te hebben op een eenvoudige, maar geslaagde grafische identiteit. Hierdoor is er meer ruimte voor de eigen grafische elementen van het spel en is er dus een betere leesbaarheid van de informatie die op het scherm wordt gegeven tijdens officiële wedstrijden. De sterren en de vogel die lang de hoofdklasse van League of Legends hebben gedefinieerd, zijn dus verdwenen. In plaats daarvan krijgen we een nieuw, strak design dat voornamelijk bestaat uit geometrische vormen en kleurgradaties.

“Ons logo weerspiegelt de zelfverzekerde en verfijnde geest van onze competitie. Het bestaat uit twee eenvoudige driehoeken die het verleden en de toekomst vertegenwoordigen en die de krachtige uitgestrekte vleugels van een vliegende vogel voorstellen. Ons logo respecteert de precieze hoeken en de geometrie die geïnspireerd is op de sterren, ons historisch merk”, leggen de officials uit op de pagina die voor de aankondiging werd ontwikkeld.

We wachten nog steeds op de officiële terugkeerdatum van de LCK en eventuele aanpassingen van het wedstrijdformat voor dit jaar. Een ding is zeker, we zullen wat meer geduld moeten hebben om de beste spelers op de planeet aan het werk te zien.

Copyright afbeelding: Riot Games