KVM Esports en Aethra kondigen fusie aan

Nieuws |

Via een persbericht hebben de esportsorganisaties KVM Esports en Aethra, actief binnen de Belgische scene, afgelopen zondag hun fusie aangekondigd die dus tot één enkele organisatie moet leiden.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met een flinke dosis humor en zelfspot werd het nieuws op sociale media aangekondigd. Zoals je hierboven kon lezen, zullen de twee Belgische organisaties KVM Esports, verbonden aan voetbalclub KV Mechelen en Aethra, samensmelten tot één geheel.

Hoewel de officiële reden niet bekend is, bevestigen bronnen uit de omgeving van de league dat de keuze om Aethra niet op te nemen in de Belgian League 2021 hier veel te maken heeft. Toen de geselecteerde teams voor het komende seizoen werden aangekondigd, waren er inderdaad veel stemmen die wezen op de niet-selectie van het team dat vorig jaar in de TOP3 eindigde. Maar na bijna twee jaar in de Belgische esportswereld zou het dom zijn geweest om te geloven dat Aethra het daarbij zou laten zonder een oplossing te zoeken. Het lijkt er dus op dat de besprekingen tussen de twee organisaties begonnen zijn net na de aankondiging van het gedwongen vertrek van Aethra uit de Belgian League.

Ik geloof oprecht dat de twee organisaties complementaire kwaliteiten hebben. Bij KVM hebben we een sterk plan voor de komende jaren en we hebben sponsors die klaar staan om ons te steunen. Het ontbrak ons echter aan een online community die we via onze sociale media in leven houden en die ons op de voet volgt. Vanuit dat oogpunt is Aethra zeer, zeer sterk”, zegt Adam Binst, assistent-manager bij KVM Esports.

Wat betreft de toekomst en de mogelijkheden die deze fusie de organisatie zou kunnen bieden, blijven ze optimistisch maar ook voorzichtig bij KVM: “We hebben nu een heel goed Rainbow Six-team, maar zoals je je kan voorstellen blijft de ontwikkeling van dergelijke teams erg afhankelijk van onze sponsors. We wachten dus om te zien wat onze mogelijkheden zijn voor de toekomstige splits.

Achter de naam van het KVM/Aethra-team dat aan de start komt van de Belgian League op maandag 11 januari staan er voorlopig veel vraagtekens. Maar er wordt ons verteld dat de aankondiging van het definitieve team niet lang op zich zal laten wachten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top