Lupin: Netflix lanceert langverwachte serie met Omar Sy

Films | De fans van Arsène Lupin zaten er al een tijdje op te wachten, maar aan hun lange wachten komt een einde. Netflix lanceert vrijdag de serie ‘Lupin’. Er wordt bijzonder veel verwacht van de reeks.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Arsène Lupin, geboren in de verbeelding van de Franse romanschrijver Maurice Blanc, is een personage dat even mysterieus als beroemd is. De eerste verschijning dateert uit een verzameling korte verhalen die in 1905 werd gepubliceerd met de titel 'Arsène Lupin, Gentleman Burglar’.

De titel beschrijft goed het dubbele gezicht van het personage. Zijn charmante en hoffelijke kant in het sociale leven gaat gepaard met de neiging om misdaden op hoog niveau te begaan. Maar wat zijn activiteit ook is, Lupin werkt altijd met de nodige elegantie en verfijning.  Netflix maakte gebruik van de teksten van Maurice Blanc om het universum van zijn gloednieuwe serie op te bouwen. De plot speelt zich af in de moderne tijden.

Omar Sy speelt de hoofdrol en kruipt in de huid van Assane Diop, een conciërge van het Louvre, die besluit om een inbreker te worden. Om een kostbare ketting te stelen, zal hij zijn werkmethoden vinden uit de roman van Maurice Blanc. Beetje bij beetje verandert Diop in een moderne Arsène Lupin. Maar achter deze diefstal schuilt ook een duister verhaal over wraak.

Veel spektakel

Omar Sy neemt de stijl van het origineel over, terwijl hij een sluwe en doorgewinterde inbreker is. De trailer voorspelt ongelooflijke actiescènes en goocheltrucs. Regisseur Louis Leterrier is verantwoordelijk voor al dat spektakel. De Fransman had zich al eens verdiept in de wereld van het goochelen met de film 'Now You See Me'. Naast Omar Sy bevat de cast ook Ludivine Sagnier, Clotilde Hesmé en Nicole Garcia.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top