La Liga maakt zich op speeldag 18 klaar voor Super Saturday

Sport | Het tweede weekend van januari 2021 heeft bijzonder veel lekkers in petto. In La Liga ligt het zwaartepunt vooral op zaterdag, met vijf ploegen uit de top zes die in actie moeten komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 8 januari mogen Celta de Vigo en Villarreal het weekend op gang trappen. Celta klom de voorbije tijd steil omhoog in de rangschikking na vijf zeges in zes wedstrijden. Maar 2021 begon echter met een verliezende noot. Tegen Real Madrid waren de Galiciërs met 2-0 niet opgewassen. De start van het nieuwe jaar is best pittig voor Celta. Nu vrijdag volgt een thuisduel met Villarreal, de huidige nummer vier in La Liga. Villarreal verloor nog maar twee wedstrijden dit seizoen. Celta – Villarreal wordt een duel tussen de twee van de drie huidige topschutters in de Spaanse hoogste afdeling. Iago Aspas (Celta) en Gerard Moreno (Villarreal) kijken elkaar, met negen gemaakte goals, in de ogen.

Celta – Villarreal wordt het mooie voorgerecht op wat er zaterdag geserveerd wordt in La Liga. Met Sevilla – Real Sociedad, Atlético Madrid – Athletic Bilbao, Granada – FC Barcelona en Osasuna – Real Madrid komen vijf teams uit de top zes in actie. Het absolute topduel wordt die tussen Sevilla en Sociedad. Die laatste ploeg verkeert echter niet in een hoogvorm. Van de voorbije acht duels kon Sociedad er maar eentje winnen. Het team van Adnan Januzaj begon aan het nieuwe jaar met een 1-1 gelijkspel tegen Osasuna. Sevilla van zijn kant is al vijf matchen op een rij ongeslagen en startte evenzeer met een 1-1 gelijkspel aan 2021 in de Derbi Sevillano tegen Betis.

Waar blijft basisplek voor Hazard?

Terwijl Atlético Madrid van zijn kant zijn leidersplaats wil behouden, trekt stadsrivaal en eerste achtervolger Real Madrid richting Osasuna. Real won zes van zijn zeven voorbije matchen en lijkt zo de enige echte uitdager nog te worden voor Atlético, dat nog zelfs twee matchen achterstand heeft op Real. Bij die laatste ploeg blijft het wachten op een nieuwe basisplaats voor Eden Hazard, wat al geleden is van eind november. De voorbije twee wedstrijden kreeg Hazard telkens een invalbeurt van een goed kwartiertje.

Tot slot zoekt Barcelona bij Granada naar een nieuwe zege, nadat de Blaugrana het kalenderjaar openden met een zuinige 0-1 zege bij Huesca. In zijn 500ste competitiewedstrijd voor Barcelona leverde Lionel Messi de perfecte bal af voor Frenkie De Jong, die de enige treffer van de partij scoorde. Barça kan bij puntenverlies van Villarreal en Sociedad zowaar opklimmen naar de derde plaats.

Op zondag serveert La Liga nog duels tussen Levante en Eibar, Cadiz en Alaves, Elche en Getafe en Real Valladolid en Valencia. Speeldag 18 wordt op maandag 11 januari afgesloten met een duel tussen Huesca en Real Betis.

Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
De volledige kalender van de 18de speeldag:
 
Vrijdag 08/01
Celta de Vigo - Villarreal (21u)
 
Zaterdag 09/01
Sevilla – Real Sociedad (14u op Eleven Sports 1)
Atlético Madrid – Athletic Bilbao (16u15 op Elevens Sports 1)
Granada – Barcelona (18u30 op Elevens Sports 1)
Osasuna – Real Madrid (21u op Eleven Sports 1)
 
Zondag 10/01
Levante – Eibar (14u)
Cadiz – Deportivo Alavès (16u15)
ElcheGetafe (18u30)
Real Valladolid – Valencia (21u)
 
Maandag 11/01
Huesca - Betis (21u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top