‘Wonder’ op VIJF: Jacob Tremblay is hét kindsterretje van het moment op het witte doek

Films | Vanavond zendt VIJF ‘Wonder’ uit, een hartverwarmende comedy van Stephen Chbosky met Julia Roberts, Owen Wilson en Jacob Tremblay. Die laatste ontpopte zich de jongste jaren tot hét kindsterretje van het moment, na zijn doorbraak in het gelauwerde drama ‘Room’. Op amper veertienjarige leeftijd heeft de Canadese kindacteur al 21 filmprijzen op zijn palmares staan. Een overzicht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Room (2015)

Jack (Jacob Tremblay) is een energiek jongetje van vijf dat een liefdevolle opvoeding krijgt van zijn moeder. Hun leven is echter allesbehalve normaal, want ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter. Joy heeft een eigen wereld geschapen voor haar zoon en stelt alles in het werk om het hem naar de zin te maken, maar zijn nieuwsgierigheid neemt de bovenhand en ze beramen een plan om te ontsnappen.
 
‘Room’ werd met lof overladen en dat leverde vijf Oscarnominaties op, waarvan er eentje verzilverd werd: Brie Larson mocht het beeldje voor beste actrice mee naar huis nemen. De film was ook goed voor een Golden Globe, een BAFTA, een Satellite Award en een Independent Spirit Award.
 
Brie Larson laat zien dat ze een zware rol aankan en kruipt met verve in de huid van Joy, een vrouw die haar wanhoop probeert te maskeren voor haar zoon terwijl ze beiden opgesloten zitten in een benauwde ruimte. Ook Jacob Tremblay komt erg geloofwaardig uit de hoek en levert op erg jonge leeftijd al een prestatie af om u tegen te zeggen.

Wonder (2017)

‘Wonder’ is een hartverwarmende comedy van Stephen Chbosky met Julia Roberts, Owen Wilson en Jacob Tremblay, voor wie zin heeft in een streepje positivisme.
 
De film volgt August Pullman (Jacob Tremblay), een jongen die werd geboren met een vervormd gezicht. Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school: de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden, maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is …
 

The Book Of Henry (2017)

“‘The Book of Henry’ is een catastrofale film. Iedereen zou hem moeten zien”, zo kopte de Britse kwaliteitskrant The Guardian in juni 2017. Het misdaaddrama werd destijds afgekraakt door recensenten en flopte bovendien grandioos aan de filmkassa's. “Een nachtmerrie van een film”, schreef het Amerikaanse magazine The Atlantic. “Deze rit uitzitten is zo uitputtend”, dixit The Guardian. “De film is gevuld met A-acteurs die zonder overtuiging en routineus hun werk doen. De film moet bestudeerd worden in cursussen ‘Hoe moet je géén film maken’.” 
 
De cast was nochtans niet min, met Naomi Watts (Susan Carpenter), Jaeden Martell (Henry Carpenter), Jacob Tremblay (Peter Carpenter), Sarah Silverman (Sheila) en Dean Norris (Glenn Sickleman). Het verhaal draait rond de alleenstaande Susan, die geen enkele behoefte heeft aan een nieuwe man in haar leven. Ze heeft haar handen vol met haar zonen Peter en Henry. De hoogbegaafde Henry is een geniale elfjarige die de steun en toeverlaat is van zijn moeder en zijn broertje. Henry is dol op zijn buurmeisje Christina. Hij ontdekt dat ze misbruikt wordt door haar stiefvader Glenn. Susan waarschuwt de autoriteiten, die niets willen ondernemen omdat Glenn politiecommissaris is. Henry besluit een draaiboek te schrijven waarin hij een plan ontvouwt om Christina te redden.

Good Boys (2019)

Ondanks alle waarschuwingen het speelgoed niet aan te raken, maken Max (Jacob Tremblay) en zijn twee beste vrienden na een feestje per ongeluk een drone stuk. Daarop besluiten ze een vervanging te regelen. Ze laten hun schoollessen voor wat het is en gaan naar de San Fernando Valley waar ze, alweer, foute beslissingen maken. Al snel worden gestolen drugs en politie deel van hun reis.
 

Doctor Sleep (2019)

'Doctor Sleep' is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in ‘The Shining’ – de horrorklassieker van regisseur Stanley Kubrick uit 1980. 
 
Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het 'licht'. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid.

De True Knot ontvoeren in jongen in Iowa, Bradley Trevor (Jacob Tremblay) en folteren hem tot de dood voor zijn ‘licht’. Abra voelt de gebeurtenissen aan en waarschuwt Dan door op zijn muur het woord MURDER (moord) te vormen.
 
Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Hierdoor moet hij zijn angsten onder ogen komen en de geesten uit het verleden opnieuw laten ontwaken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top