Aucklane, revelatie in het Belgische rocklandschap

België is een kweekvijver. Ons land heeft wereldgroepen grootgebracht als dEUS, Ghinzu, Hooverphonic, Sharko en Balthazar. Een nieuw rastalent steekt dezer dagen zijn neus aan het venster: Aucklane, aangevoerd door Charlotte Maquet, een jonge, zeer veelbelovende Luikse.

Charlotte Maquet heeft een nieuwe kaap gerond in 2020. De Luikse artieste stortte zich op haar eerste persoonlijke project, Aucklane gedoopt. Ze is wel al een gepokt en gemazelde muzikante, aangezien ze eerder als toetseniste lid was van de groep Condore en van het folkduo Monday Morning.
 
De jongedame wijdt zich ook aan andere activiteiten: ze blogt en is consultant in digital strategy. Met al die bezigheden beschouwt Maquet zichzelf als “onderneemster/muzikante”, zo lezen we op haar website.
 
Onversneden rock
 
Desalniettemin doet muziek haar hartje het snelst slaan. Ze staat nu aan het hoofd van Aucklane, één van de laatstgeboren Belgische rockprojecten. Als componiste en zangeres wordt ze begeleid door een band van drie muzikanten, met Sébastien Beaumont op de gitaar, Louan Kempenaers op de bas en Thibault Jungers op de drums.
 
Aucklane heeft pure rock door de aderen stromen. Maquet noemt Black Rebel Motorcycle Club, Florence & The Machine, Jack White, The Kinks en Patti Smith als haar invloeden.
 
Binnenkort album
 
Aucklane bracht op 27 november jongstleden een eerste single uit. ‘Gamblers’ zet meteen de toon met een indringende en kloppende bas, aanstekelijke gitaarriffs en krachtige melodie. De song is een voorproefje van een toekomstig album of EP, die weleens dit jaar zou kunnen verschijnen. De titel is al bekend: ‘The Black Years’.
 
“De plaat is nog niet af, maar de songs liggen wel al klaar. Deze periode is moeilijk vanuit artistiek oogpunt, en dus zullen we zien hoe de situatie evolueert”, legde Maquet uit aan de RTBF. Ze beloofde daarbij dat Aucklane om de twee maanden iets zou releasen, tot de lente. De volgende release staat deze maand gepland.
 

Muziek

Bekijk alles
Top