‘Surviving Death’: een macabere docuserie over leven na de dood

Netflix lost bij het jaarbegin een nieuwe docuserie met een weinig opbeurend onderwerp: de dood. De docureeks ‘Surviving Death’, beschikbaar vanaf vandaag, buigt zich over de vraag die de mensheid al millennia bezighoudt: wat gebeurt er na de dood?

Het is een levensvraag die onmogelijk te beantwoorden lijkt. Desalniettemin zoekt de jongste Netflix-serie naar antwoorden op dit eeuwenoude vraagstuk. ‘Surviving Death’ buigt zich over het mysterie van de dood en het hiernamaals. Een onderwerp dat tot de verbeelding spreekt en aanleiding geeft tot talloze theorieën.
 
De reeks baseert zich op een roman van onderzoeksjournalist en auteur Leslie Kean, getiteld: ‘Surviving Death: A Journalist Investigates Evidence for an Afterlife’. In zes delen zoomt de docu in op de meest innoverende studies over het leven na de dood doorheen interviews met wetenschappers, artsen en psychiaters.
 
Bijzondere getuigenissen
 
De makers zochten tevens naar getuigen die bijna-doodservaringen (‘near death experiences’) of paranormale fenomenen meegemaakt hebben: mensen die contacten of signalen ontvingen van overleden dierbaren, of een klein jongetje dat het gevoel heeft een vorig leven geleefd te hebben.
 
‘Surviving Death’ is een trip doorheen de mysterieuze waas van het hiernamaals. De reeks landt na een woelig 2020, waarin de dood zeer aanwezig was door de coronacrisis. Een bijzondere timing, zoals ook de regisseur van de reeks beaamt: “In deze tijd waarin de wereld zoveel doden kent, hoop ik dat de serie diegenen aanspreekt die over de eindbestemming van een overleden dierbare nagedacht hebben, of getracht hebben om de dood en het hiernamaals te vatten”, vertelde Ricki Stern aan The Hollywood Reporter.
 
‘Surviving Death’ is vanaf 6 januari te zien op Netflix.
 

Films

Bekijk alles
Top