LeBron James schrijft nog maar eens geschiedenis

Sport | LeBron James heeft nog maar eens bewezen dat hij, ondanks zijn pas gevierde 36 lentes, behoort tot de beste basketbalspelers ooit op deze planeet. De man heeft net de kaap van 1000 matchen op rij overschreden waarin hij 10 punten of meer scoorde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag was een speciale dag voor The King, zoals zijn bijnaam luidt, want hij blies 36 kaarsjes uit. En aangezien de regerende landskampioen met de Lakers geen half werk verricht, besloot hij om zichzelf een mooi cadeau te schenken: de duizendste match op rij waarin hij minstens 10 punten scoort.

Het zoveelste bewijs dat het nummer 23 van de Lakers tot de allergrootsten ebhoort, maar ook dat het basketfenomeen nog lang niet uitgebasket is. Hij begon net aan zijn 18de NBA-seizoen. In de loop van zijn carrière bleef hij grotendeels gespaard van blessures, behalve de liesblessure die hem twee jaar geleden weerhield van de play-offs, waarin hij voor het eerst sinds 2005 geen rol speelde. Achter de sportman schuilt een atleet met een voortreffelijke levensstijl, waardoor hij te allen tijde top presteert in de NBA.

Al 14 jaar tien punten of meer

Om terug te komen op dat onwaarschijnlijke record: de reeks van 1000 matchen begon op 6 januari 2007, met een duel tussen de Cavaliers van LeBron en de Nets. Die dag scoorde BronBron 19 punten. Sinsdien scoorde LeBron, die een passage had bij Miami alvorens terug te keren naar Cleveland en vandaag bij de Lakers speelt, nooit minder dan 10 punten per match.
 
Een kanttekening: dat record geldt enkel voor het reguliere seizoen, niet voor de play-offs. Daarin scoorde LeBron tot twee maal toe minder dan tien punten in zijn carrière: in de finales van 2011 tegen Dallas (8 punten) en in 2014, in de finales van de Western Conference tegen Pacers, in Game 5.
 
Waar stopt het?

Die reeks van 1000 matchen – 1001 nu zelfs, aangezien hij vannacht 26 punten scoorde in de zege tegen Spurs – zal niet meteen op z'n einde komen, zolang de viervoudige NBA-kampioen nog op z'n troon zit. 
 
Een nieuwe mijlpaal dus in de carrière van LeBron, die met zijn record in maart 2018 al de legendarische Michael Jordan onttroonde. Die scoorde in 867 NBA-matchen op rij minstens 10 punten.

Jordan en James worden sinds jaar en dag met elkaar vergeleken en het debat om wie nu de GOAT van de NBA is woedt volop, maar dat debat zal pas over enkele jaren een conclusie kennen. LBJ heeft immers zijn contract bij de Lakers verlengd tot 2023. Hij is nog in staat om grootste dingen te presteren tot aan z'n pensioen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top