75 jaar Diane Keaton: terugblik op haar hoogtepunten

Films | De Amerikaanse actrice Diane Keaton blaast vandaag 75 kaarsjes uit. De perfecte aanleiding om zich over haar filmografie te buigen. Ze zag het levenslicht in Los Angeles en maakte haar debuut op het scherm in de jaren 70. In haar carrière tot dusver kaapte ze een Oscar, een BAFTA en twee Golden Globes weg. Een terugblik op drie films die haar filmcarrière gemaakt hebben.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Something's Gotta Give

Wellicht één van de meest smakelijke Amerikaanse romcoms. Diane Keaton is een onafhankelijke, sterke vrouw die valt voor de charmes van het vriendje van haar dochter; gespeeld door niemand minder dan Jack Nicholson. Haar vrijgezellenhart wordt op de proef gesteld, des te meer wanneer de dokter van Nicholson ook gevoelens ontwikkelt voor Keaton. Die liefdesdriehoek ligt aan de basis van hilarische taferelen, waarin de actrice volledig tot haar recht komt. De film verscheen in 2003.

Manhattan Murder Mystery

De actrice heeft meerdere keren samengewerkt met Woody Allen. Een van zijn films, 'Manhattan Murder Mystery', werd in 1993 genomineerd voor de Golden Globes. De film volgt een New Yorks koppel dat vrienden wordt met de buren in het gebouw. Wanneer de buurvrouw een mysterieuze dood sterft na een hartaanval, gaat het personage van Diane Keaton op onderzoek uit om haar dood op te helderen. Een spannende film met een vleugje humor en één van de meest iconische rollen van Keaton.
 

The Godfather

Onmogelijk om het over Diane Keaton te hebben zonder haar rol in de iconische trilogie van Francis Ford Coppola te vermelden. De eerste film in de saga dateert van 1972. Ze kroop toen in de huid van Kay Adams, de levensgezellin van Michael Corleone (gespeeld door Al Pacino). Diane was toen amper 26 jaar jong. Sindsdien bleef haar ster rijzen. Onlangs was ze nog te zien in 'Book Club' van Bill Holderman en 'Poms' van Zara Hayes.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top