De Coster brengt met 'Strafrechters' vierde Canvas-reeks over misdaad en justitie

Vanaf dinsdag 5 januari om 21u20 kan je op Canvas ‘Strafrechters’ bekijken. Gilles De Coster komt in zijn vierde reeks over misdaad en justitie voor de rechter en gaat in gesprek met acht strafrechters. Proximus Pickx blikt even vooruit.

De acht rechters die aan het woord komen zijn Peter Hartoch (assisenvoorzitter in het rechtsgebied Brussel/Leuven), Michel Jordens (assisenvoorzitter in het rechtsgebied Antwerpen/Limburg en met pensioen), Peter D’Hondt (politierechter in Dendermonde), Geert Vandaele (politierechter in Veurne), Ariane Braccio (correctioneel rechter in Tongeren), Geneviève Seressia (correctioneel rechter in Brussel), Esther Vanderstraeten (strafuitvoeringsrechter in Brussel) en Jorn Dangreau (voormalig correctioneel rechter in Gent).

Vier weken lang praten zij over hun leven en het werk. Ze bekleden een unieke, beslissende machtspositie binnen Justitie. Met hun verdict, van vrijspraak tot levenslang, hebben ze een grote impact op het leven van de beklaagden, slachtoffers en nabestaanden. Een job met een bijzonder grote verantwoordelijkheid, die ook een impact heeft op onze samenleving en die vaak ook de nodige reacties uitlokken bij de publieke opinie.

Door hun strenge zwijgplicht kunnen ze zich echter niet verdedigen, maar De Coster geeft hen in ‘Strafrechters’ een platform om toch eens te spreken. Voor de presentator is het de vierde reeks over misdaad en justitie, nadat hij eerder al ‘Strafpleiters’, ‘Misdaaddokters’ en ‘Procureurs’ realiseerde.

'Strafrechters': vanaf dinsdag 5 januari om 21u20, vier weken lang op Canvas.

Films

Bekijk alles
Top