Beroemde filmpersonages die geen namen hebben...

Films | Waarvoor staat de 'M' van de directeur van Ml6? Dat is en blijft een groot mysterie. Ryan Gosling speelt een zeer mysterieuze chauffeur in 'Drive'. Zo mysterieus dat we zelfs zijn naam niet eens kennen. Proximus Pickx diept enkele bekende naamloze personages op uit de wondere wereld van de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Tenet': het hoofdpersonage

'Tenet' is een van de weinige films die dit jaar in de bioscoop is uitgebracht. Gedurende 2u30 speelt John David Washington een personage waarvan de naam onbekend is. Hij heet gewoon ... het hoofdpersonage. Zou Christopher Nolan zijn identiteit onthullen in een eventueel vervolg?

'Mother!': Moeder

Maar wat is de naam van die vrouw die voortdurend het beste van zichzelf blijft geven tot ze dat niet meer kan? Onmogelijk te zeggen! In de cast van 'Mother!', geregisseerd door Darren Aronofsky, staat naast de naam van Jennifer Lawrence gewoon 'Moeder' ...

'Modern Times': de Arbeider

Het komt regelmatig voor in de filmografie van Charlie Chaplin, maar sommige van zijn hoofdpersonages hebben geen naam, of we kennen hun naam toch niet. Denk aan de arbeider in 'Modern Times', of de kapper in 'The Dictator'. Deze personages mogen dan geen naam hebben, ze hebben alleszins wel hun stempel gedrukt op de geschiedenis van de film.

'De Schone en het Beest': het Beest

Hoewel de Schone wel degelijk de Schone wordt genoemd, heeft het Beest ... geen naam. Het is bekend dat er een vloek op deze prins is gevallen, maar ook op zijn kasteel. Resultaat: de prins wordt getransformeerd in een beest en de andere leden van het kasteel worden andere levende objecten, zoals het Licht of de Veer.

'James Bond': M

M is de directeur van de Geheime Inlichtingendienst, beter bekend onder de naam MI6. In de eerste films van de franchise werd die rol vertolkt door een man, Bernard Lee. En meer recentelijk door een vrouw, Judi Dench. Maar M blijft M. Alleen in de bioscoop wordt het mysterie gehandhaafd, terwijl zijn identiteit in de romans van Ian Fleming wel wordt onthuld. M is een voormalige Britse admiraal met de naam Sir Miles Messervy.

'Drive': de Bestuurder

Ryan Gosling komt opdagen als je hem nodig hebt. Of je hebt hem nodig en hij brengt je waarheen je maar wilt. In 'Drive' kan je namelijk contact met hem opnemen waarna hij jou zijn diensten aanbiedt, maar zijn identiteit blijft een groot geheim. Omdat hij een vrij goede chauffeur is, is ‘de Bestuurder’ dan ook een naam die goed bij hem past. 

'My name is Nobody': Niemand.

Terence Hill noemt zichzelf Nobody in 'My Name is Nobody'. Deze bewonderaar van revolverheld Jack Beauregard, gespeeld door Henry Fonda, zorgt ervoor dat zijn held zijn carrière in stijl kan afsluiten. In westerns is het vrij gebruikelijk om geen naam te hebben: Clint Eastwood speelt 'The Man Without a Name' in Sergio Leone’s “Dollar”-trilogie, terwijl Charles Bronson 'The Harmonica Man' vertolkt in 'Once Upon a Time in the West'. 

'E.T., the Extra-Terrestrial': E.T.

Je moet een beetje zoeken of goed opletten, maar dit personage dat afkomstig is van een andere planeet, noemt zichzelf E.T. eenmaal hij op aarde is. Al lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat E.T. ook werkelijk zijn voornaam is op zijn thuisplaneet.

'12 Angry Men': De Jury

Het is normaal dat juryleden achter gesloten deuren anoniem blijven. In '12 Angry Men' zijn alleen de namen van twee personages bekend: die van de personages gespeeld door Henry Fonda en Joseph Sweeney. Voor de rest worden er geen namen genoemd tijdens de volle 90 minuten van dit rechtsdrama.

'The Dark Knight': De Joker...

Sinds de film 'Joker', uitgebracht in 2019, kennen we allemaal het verhaal van Arthur Fleck: de man die zich transformeert in The Joker en zo de grootste vijand van Batman wordt. Maar voor dat gebeurt, is het moeilijk om iets meer te weten te komen over de man die Gotham City terroriseert.
 
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top