Drie mooie affiches in de Bundesliga

Sport | De 15e speeldag in de Bundesliga zal in meer dan één opzicht interessant zijn. Drie wedstrijden zullen, op papier, verleidelijk zijn om te volgen. Met deze wedstrijden heb je redenen genoeg om een meer dan gezellig weekend door te brengen met het Duitse voetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande vrijdag, 8 januari, opent de 15e speeldag met een duel tussen de twee BM's van de Bundesliga: Bayern München en Borussia Mönchengladbach. Ondanks het feit dat er een verschil is van twaalf punten en zes plaatsen in het klassement, is dit een zeer leuke affiche voor de voetballiefhebbers.

Bayern is dit seizoen alweer sterk gestart met zijn fantastische aanval en staat garant voor spectaculaire wedstrijden. Wat Mönchengladbach betreft, de verdediging is er dit jaar niet het sterkste punt. Het zou dus wel eens een partij met de nodige doelpunten kunnen worden.

Union Berlijn richting Europa?

Met Union Berlin-Wolfsburg staat er een wedstrijd op het programma die belangrijk is in de strijd om Europees voetbal. Beide ploegen lonken naar een Europees ticket en nemen het zaterdag, 9 januari, om 15u30 tegen elkaar op. Union Berlin presteert dit seizoen boven de verwachtingen en ze mogen zelfs dromen van een Champions League-ticket, wat ook het geval is voor Wolfsburg. Een Europees ticket is geen doel op zich voor de club uit Berlijn, maar ze gaan het zeker niet laten liggen als de kans zich aandient.

Dortmund kan zich geen nieuwe nederlaag veroorloven

De andere wedstrijd om in de gaten te houden, is RB Leipzig-Dortmund. De ploeg van Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard is dit seizoen behoorlijk wisselvallig en verloor al 5 keer in 14 wedstrijden. Daardoor moesten ze bovenaan de rol wat lossen.

RB Leipzig maakt Bayern München het leven zuur voor de leidersplaats en kan bij een nederlaag Dortmund een stevige dreun toedienen. Leipzig beschikt over de beste verdediging van het land en Dortmund zal dus hopen dat Erling Haaland, die even buiten strijd was, de verdediging kan slopen.

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de 15e speeldag in de Bundesliga:

Vrijdag 8 januari
Bayern München - Borussia Mönchengladbach (20u30 op Eleven Sports 1)

Zaterdag 9 januari
Bayer Leverkusen - Werder Bremen (15u30 op Eleven Sports 2)
Schalke 04 - Hoffenheim (15u30)
Freiburg - Keulen (15u30)
Union Berlin - Wolfsburg (15u30)
Mainz 05 - Eintracht Frankfurt (15u30)
RB Leipzig - Dortmund (18u30 op Eleven Sports 3)

Zondag 10 januari
Augsburg - Stuttgart (15u30)
Arminia Bielefeld - Hertha Berlijn (18u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top