NFL: twee beslissende wedstrijden voor de play-offs op het programma van Eleven Sports

Op het programma: het historische en beslissende duel tussen Chicago en Green Bay en de confrontatie tussen Washington en Philadelphia. Als het team van de hoofdstad wint, kunnen ze voor de eerste keer sinds 2015 naar de play-offs. Volg deze beslissende ontmoetingen op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports.

Chicago Bears - Green Bay Packers, zondag 03/01 om 22u25

Als Chicago en Green Bay oog in oog staan, dan is dat altijd een sterkhouder van het NFL-seizoen. De inzet van deze ultieme wedstrijd van het reguliere seizoen is dit jaar heel hoog voor beide teams. Als de Packers winnen, zijn ze zeker van een eerste plaats in de NFC en hebben ze het voordeel in de play-offs. De Bears, die momenteel het laatste kwalificerende ticket hebben, zouden in het geval van een nederlaag de Cardinals wel eens moeten laten voorgaan. Alle blikken zullen zondag dan ook op het Soldier Field van Chicago gericht zijn.

Is Aaron Rodgers de nieuwe MVP?

De 37-jarige Aaron Rodgers zou wel eens opnieuw de MVP-titel kunnen winnen. De eerste keer kreeg hij die in 2011. Met 44 touchdowns staat hij op het punt zijn record te verbreken, dat ook van 2011 dateert. Met slechts 5 interceptions op zijn conto liggen de kaarten goed. Hij is minder spectaculair dan zijn grootste rivaal Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs, maar de statistieken zijn hem gunstig gezind. Ongetwijfeld wil hij het reguliere seizoen in schoonheid eindigen en de Bears verslaan, zoals hij dat al vaak heeft gedaan.

Zijn de Packers echt het beste team van de NFC?

Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is, omdat het niveau van de NFC relatief homogeen is. Maar de Packers spelen misschien wel het meest complete spel. Dankzij het niveau van Aaron Rodgers en een krachtig spel op de grond zijn ze geduchte aanvallers. Hun verdediging is minder sterk, maar heeft zeker ook kwaliteiten. Zal die verdediging opgewassen zijn tegen het aanvallende talent van Seattle of de ervaring van de Buccaneers van Tom Brady in de play-offs? De toekomst zal het uitwijzen.

De Bears laten hun klauwen zien in de verdediging

Aaron Rodgers zal te maken krijgen met de beresterke verdediging van Chicago. Als de Bears nog kunnen hopen op een kwalificatie voor de play-offs in de laatste week, dan hebben ze dat te danken aan hun verdediging. Na een zeer bemoedigende start van het seizoen (5 overwinningen en 1 verlies), beleefde Chicago in november een serieuze dip: 6 opeenvolgende verliezen en een zeer verontrustend niveau van de aanval. De uitdaging van de Bears wordt dus niet meer punten binnen te krijgen dan ze er kunnen behalen. Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

Philadelphia Eagles - Washington Football Team, maandag 04/01 om 2u20

De NFC East was de zwakste divisie van de League dit seizoen, daar is iedereen het over eens. Maar zondag kennen we de kampioen: wordt het New York, Dallas of Washington? Philadelphia, het enige uitgeschakelde team, zal het beslissen wanneer ze spelen tegen Washington.

Washington ontslaat quarterback Dwayne Haskins

Het team dat het best is geplaatst voor de kwalificaties is het Washington Football Team. Als voorbereiding beslisten ze Dwayne Haskins, de quarterback die ze in 2019 in 15de positie hadden gedraft en die vorige week speelde, te ontslaan. Hij werd zonder mondmasker in een stripteaseclub betrapt na de nederlaag tegen Seattle op 20 december. Haskins was in alle staten. Zijn prestatie zondag tegen de Panthers heeft zijn lot bezegeld: 2 interceptions, 1 fumble en een matcheinde op de bank. Hij had al gezegd dat dit de 'slechtste week van zijn leven' was. Maar waarschijnlijk wist hij niet dat het nog erger kon.

Chase Young, de basis van het Washington-team

Chase Young werd in tweede positie gedraft in april en werd al snel een van de beste verdedigers van Washington. De voormalige defensive end van Ohio State werd al een fenomeen genoemd toen hij afstudeerde en hij maakt zijn reputatie helemaal waar. Zijn spelniveau lijkt elke week te verbeteren en hij zal de komende jaren waarschijnlijk een van de sterren van deze positie worden. Een speler waarop je een niet te stuiten verdediging in de NFL kan bouwen.

Chase Young, een jongen uit de buurt

Chase Young groeide op in de buurt van Washington en ook al zijn de Redskins niet langer het team waar de spelers bij de draft van dromen, toch was hij heel blij het FedEx Field te betreden. Hij is een volleerd atleet: hij speelde ook basket in het DeMatha-lyceum in Hyattsville met Markelle Fultz, de speler van Orlando Magic die bij de eerste selectie van de NBA-draft in 2017 werd gekozen. Hun objectief? Beiden bij de eerste selectie een draft binnenrijven. Maar in de NFL gaat die vaak naar een quarterback (met name Joe Burrow, links op de foto).

Chase Young wil politieagent worden zoals zijn vader

Aan de Ohio State University was Chase Young niet enkel een van de meest gegeerde spelers van de NFL-scouts. Hij behaalde ook een diploma criminologie zodat hij na zijn footballcarrière in de voetsporen van zijn vader en andere familieleden kan treden en bij de politie gaan werken. Hij wou zijn toekomst ook veilig stellen in het geval de NFL toch niet het verhoopte succes zou opleveren. Hij is nederig en staat met beide voeten op de grond en dat heeft de recruiters van Washington ongetwijfeld over de streep getrokken. Onze pronostiek: overwinning voor Washington

Nieuws

Bekijk alles
Top