Gertje blikt nostalgisch terug op 30 jaar Samson & Gert

De bekendste bobtail van ons land komt al dertig jaar op de televisie. Gert stond Samson eerder dit jaar al af aan zijn dochter Marie en gaf daarmee de fakkel door van het immens populaire kinderprogramma. Vanavond neemt hij eindelijk ook echt afscheid van de rol in een speciale uitzending op Eén.

“Een eerbetoon aan een iconisch duo”, zo noemt de openbare omroep de special ’30 jaar Samson & Gert’. Dat is wel het minste dat van de hond en zijn baasje gezegd kan worden, want in hun dertig jaren op de buis stampte Gert Verhulst er Studio 100 mee uit de grond. Intussen zien we Samson & Gert niet alleen op de televisie, maar ook in de cinema, in strips, speelgoed, parkattracties… En dat imperium, samen met miljoenen nostalgische herinneringen, liet Gert in april over aan zijn dochter Marie Verhulst, die nu voor een nieuwe generatie de magie in leven houdt.
 
Het vertrek van Gertje kon niet zonder een groot afscheidsfeest voorbij gaan. Liters limonade en honderd kilo chocolade om aan iedereen uit te delen, dat zat er in 2020 jammer genoeg niet in. Maar Eén bereidde wel een andere verrassing voor. Zonder medeweten van Gert werd de oorspronkelijke set van het programma tot in de puntjes nagebouwd voor een terugblik op het programma dat mee de televisiegeschiedenis bepaalde, samen met een pak bekende gezichten.

Gasten
 
Heel wat gasten komen aankloppen (want de bel doet het niet) om Gert Verhulst uit te zwaaien. Evi Hanssen, Viktor en Marie Verhulst, James Cooke, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Julie en Jacques Vermeire, Rik Verheye, Soe Nsuki en nog anderen komen samen met Gertje herinneringen ophalen. Er is ook een plekje in de zetel met het bloemetjesmotief voor vaste acteurs als Walter Baele, Koen Crucke en Walter De Donder. Siska Schoeters leidt alles in goede banen.
 
Er wordt in de speciale aflevering niet alleen gepraat, gequizd en gelachen, maar ook gezongen! Niels Destadsbader, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans, Regi en Miguel Wiels komen een muzikaal eerbetoon brengen aan Gert Verhulst, en daarvoor staken ze onder meer ‘Samson & Gert’-klassiekers in een nieuw jasje. Kortom: voor een nostalgische trip is de speciale uitzending niet te missen.
 
Stem zaterdag om 20u40 af op Eén voor de special ’30 jaar Samson & Gert’.

Top