Wie trekt er aan het langste eind in het Sloveens onderonsje tussen Luka Doncic en Goran Dragic?

Sport | De NBA is zo'n vier speeldagen ver, dus voor grootspraak is het nog veel te vroeg. Wel staat het als een paal boven water dat de Dallas Mavericks hun seizoensstart grotendeels hebben gemist. Benieuwd of Luka Doncic en co zaterdag tegen het Miami Heat van zijn landgenoot Goran Dragic het goede ritme te pakken kunnen krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na 4 wedstrijden bevinden zowel Miami Heat, verliezend finalist vorig seizoen, als Dallas Mavericks zich in de buik van het klassement. De Heat heeft 2 overwinningen en 2 nederlagen op de teller en pakte in de laatste wedstrijd van 2020 revanche voor de smadelijke 144-97 nederlaag tegen de Milwaukee Bucks daags voordien. In die wedstrijd lieten de ploeggenoten van tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo een NBA-record van 29 driepunters noteren.

De Mavericks op hun beurt konden nog maar 1 keer aan het langste eind trekken tegenover 3 nederlagen. De overwinning was er wel een om u tegen te zeggen, want titelkandidaat LA Clippers werd in eigen huis ingemaakt met 73-124 cijfers. De 50 punten-kloof stond bovendien al bij de rust op het bord, waarmee Dallas eveneens een NBA-record te pakken heeft.

Goran Dragic beslissend vanop de bank

Net als vorig seizoen opteert Heat-coach Erik Spoelstra ervoor om Goran Dragic als 6th man te laten opdraven. Die beslissing pakte vorig seizoen goed uit, want in de bubbel in Disneyworld en tot aan zijn blessure in de play-offfinale tegen de LA Lakers was er geen houden aan de Sloveense guard. Tegen de Milwaukee Bucks was Dragic woensdag nog goed voor 26 punten vanop de bank. Op die manier had hij een belangrijk aandeel in de revanche voor de smadelijke nederlaag daags voordien.

Tyler Herro, misschien wel de revelatie van de afgelopen play-offs, neemt momenteel de honneurs waard als point guard. De nog steeds maar 20-jarige Herro mag dit seizoen, als hij zijn niveau kan blijven opkrikken, mikken op de trofee van Most Improved Player. Ook al hanteerde Spoelstra in zijn eerste vier wedstrijden reeds vier verschillende startopstellingen, toch was Herro er telkens vanaf de start bij. Een duidelijke blijk van vertrouwen. Bovendien moeten de Heat hoogstwaarschijnlijk sterspeler Jimmy Butler wegens een verzwikte enkel missen, waardoor de druk eens te meer bij Dragic, Herro en Bam Adebayo komt te liggen.

Luka Doncic nog niet onder stoom

Bij de thuisploeg is sterspeler Luka Doncic duidelijk nog op zoek naar de goede vorm. In de nederlaag tegen Charlotte (99-118) spaarde hoofdcoach Rik Carlisle de Sloveen in het vierde quart. Zo zou de nog steeds maar amper 21-jarige MVP-kandidaat uitgerust aan de opworp moeten komen tegen de Miami Heat. Zijn maatje Kristaps Porzingis is nog steeds onbeschikbaar na een operatie aan de knie.

Misschien volstaat die extra rust voor Doncic om eindelijk eens aan het langste eind te trekken tegen zijn landgenoot Dragic. In de onderlinge confrontaties staat het namelijk 0-3 voor die laatste. Meer nog, de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door de ploeg uit Florida.

Bekijk de wedstrijd tussen de Dallas Mavericks en de Miami Heat op zaterdag 2 januari om 1 uur op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het volledige NBA-programma:

Zaterdag 2 januari:

  • Dallas Mavericks - Miami Heat: om 1 uur op Eleven Sports 2
  • Houston Rockets - Sacramento Kings: om 23u op Eleven Sports 2
Zondag 3 januari:
  • Detroit Pistons - Boston Celtics: om 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top