Riot Games Korea kondigde vorige week aan dat het graag een steunprogramma wil ontwikkelen voor spelers die willen deelnemen aan de Valorant Champions Tour. Spelers moeten aan enkele voorwaarden voldoen om te mogen deelnemen.

Enkele weken geleden stelde Riot Games zijn competitie voor Valorant voor: de Valorant Champions Tour. De competitie bestaat uit drie verschillende en duidelijk gescheiden competitieniveaus. De Challengers vormen het eerste niveau van de competitie. De evenementen worden per regio georganiseerd en de verschillende ploegen kunnen zich zo kwalificeren voor de Masters, de grote internationale toernooien. Tijdens de Masters en door goede resultaten te boeken, kunnen de ploegen punten verzamelen. De beste teams plaatsen zich voor de Champions-competitie, op het einde van het seizoen.

Het lijkt er nu op dat Riot na de aankondiging van deze internationale competitie, bepaalde regio’s wil helpen om vol voor de overwinning te kunnen gaan.

Daarom lanceerde Riot Games vorige week een financieel steunprogramma voor Zuid-Koreaanse teams die willen deelnemen aan het tornooi. Teams kunnen tot wel $45 000 ontvangen verspreid over het hele seizoen. De teams krijgen dit bedrag natuurlijk niet zomaar in de schoot geworpen en er gelden wel wat regels.

De ploegen moeten zich gekwalificeerd hebben voor de laatste fases van de Challengers, minstens één keer per etappe. De spelers moeten ook een plek hebben om te trainen en de stafleden moeten minstens $450 per match krijgen, bovenop de 50% van het prijzengeld dat ze ontvangen. Er zijn ook regels voor het verspreiden van content via Twitch of Youtube. Tot slot zullen alle spelers, begeleiders en managementpersoneel moeten voldoen aan het sportbeleid en het wedstrijdreglement van Valorant.

De competitie begint op 29 januari. Voorlopig weten we nog niet of Riot Games dit programma ook zal uitrollen in andere regio’s zoals Europa of Noord-Amerika.

Copyright visuals : Riot Games