'Moeder aller realityshows' Big Brother schiet uit de startblokken

Maandagavond 4 januari omstreeks 21u35 is het eindelijk zover. Dan nemen acht kandidaten hun intrek in het Big Brother-huis in Amsterdam. Honderd dagen lang zal hun doen en laten op de voet gevolgd worden om uiteindenlijk te bepalen wie er met de geldprijs aan de haal mag gaan.

Twintig jaar na het allereerste seizoen dat winnaar Steven 'Spillie' Spillebeen en Betty Owczarek naar het BV-dom katapulteerde, is het op 4 januari opnieuw zover. Dan gaat het tiende seizoen van de moeder aller realityreeksen van start. Dit keer wordt het huis gevuld met vier Vlaamse en vier Nederlandse deelnemers die 100 dagen lang op de voet gevolgd worden door liefst 115 camera's.

Breakdancer Ziko (34), verpleegkundige Liese (28), vegan Naomi (31) en commercieel adviseur Thomas (23) moeten de Belgische eer hoog houden, terwijl onze noorderburen docent Daniëlle (40), studenten Jowi (25) en Nathalie (23) en klusjesman Theo (54) afvaardigen. Zij maken onder elkaar uit wie na 100 dagen met de prijzenpot van 100.000 euro aan de haal mag gaan.

"Relevanter dan ooit"

Volgens Annick Bongers, programmadirecteur bij SBS, is 'Big Brother' "relevanter dan ooit". "We staan in voortdurend contact met elkaar en de buitenwereld en presenteren een zo mooi mogelijke versie van onszelf. Maar wat gebeurt er als mensen plots naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten? Deze nieuwe Big Brother wordt een ontzettend interessant experiment voor alle generaties."

Benieuwd wie er aan het langste eindje trekt in dit spelletje op de grens tussen perceptie en realiteit? Stem dan op maandagavond 4 januari om 21u35 af op VIER.

Films

Bekijk alles
Top