Waarom je 'Schitt's Creek' gezien moet hebben

Vanaf maandag 4 januari trakteert Eén haar kijkers elke weekavond op een aflevering van de razend populaire Canadese sitcom 'Schitt's Creek'. Waarom je deze meermaals bekroonde komische reeks niet aan je voorbij mag laten gaan, lijsten we hieronder even op.

20 september 2020 is een dag voor de geschiedenisboeken. Tijdens de virtuele uitreiking van de 72ste Primetime Emmy Awards sleepte de Canadese sitcom 'Schitt's Creek' liefst 7 beeldjes in de wacht. Daarmee is het de eerste serie ooit die alle te winnen prijzen in eenzelfde categorie kan binnenrijven.

Nu ook Eén de reeks vanaf begin januari op ons loslaat, lijsten we enkele redenen op waarom je deze komische reeks uit de koker van vader en zoon Levy absoluut gezien moet hebben.

Intrigerende verhaallijn en indrukwekkende cast

In 'Schitt's Creek' volgen we zes seizoenen lang de belevenissen van de familie Rose in het dorpje Schitt's Creek. Voormalig videowinkelgigant Johnny (Eugene Levy) had het dorpje een aantal jaren geleden als grap gekocht voor zijn zoon David (Daniel Levy). Wanneer ze echter van de ene dag op de andere al hun bezittingen kwijtspelen, is het dorpje het enige toevluchtsoord dat hen nog rest. Ze nemen er hun intrek in een plaatselijk motel en leren beetje bij beetje hun grootheidswaanzin en exuberante gedrag achterwege te laten.

Bovendien beschikt de sitcom ook over een perfect op elkaar ingespeelde cast. Naast vader en zoon Levy schitteren onder meer Catherine O'Hara in de rol van de voormalige soapster Moira en Annie Murphy als Davids zus Alexis. De talloze excentrieke personages die het dorp rijk is, vervolmaken de cast.

Voortrekkersrol lgtbtq-gemeenschap en uitgekiende sociale media-strategie

De reeks wordt ook op handen gedragen omdat de lgbtq-gemeenschap er op een niet stigmatiserende manier aan bod komt. Er valt zelfs iets voor te zeggen dat de ontluikende romance tussen David en zijn businesspartner Patrick (Noah Reid) het mooiste is wat er in de sitcom te zien valt.

Daarnaast werd 'Schitt's Creek' ook naar ongekende hoogtes gestuwd door een perfect uitgekiende sociale media-strategie. Niet alleen werden die overspoeld met verwijzingen naar de reeks, maar de officiële accounts van de sterren en de serie werden ook gebruikt om GIF's en memes van de fans een groter publiek te doen bereiken.

'Schitt's Creek' is vanaf maandag 4 januari om 22u20 iedere weekdag (behalve vrijdag) te bekijken op Eén.

Series

Bekijk alles
Top