Films en series die je inspireren en motiveren om je goede voornemens intact te houden

Nieuwjaar, dat betekent goede voornemens! Om in 2021 goed van start te gaan en om je doelstellingen te bereiken, heeft Proximus Pickx enkele films en reeksen voor je geselecteerd die je zullen motiveren om te gaan sporten, gezond te koken of gewoon om je dromen waar te maken. 

The Blind Side

Is je voornemen voor 2021 om weer te gaan sporten? Laat je inspireren door het ware verhaal van Michael Oher, een jonge Afro-Amerikaan met ongelooflijk talent voor American football. Oher groeide op in de straten van Memphis en kende alleen gastgezinnen, maar toch slaagt hij er in om een beurs voor zijn sport te krijgen en trekt hij naar een chique universiteit. Daar kruist hij het pad van de familie Tuohy en vindt hij eindelijk een thuis. De Tuohy's verwelkomen Michael als hun eigen zoon en doen er alles aan om hem te helpen zijn studieresultaten te verbeteren en een groot kampioen te worden. Een inspirerende film die bewijst dat huidskleur en sociale status je niet mogen beletten om je dromen waar te maken. Als Michael het kan, kan jij het ook! 
 
"The Blind Side" is beschikbaar in de Proximus Pickx VOD-catalogus

Wild

Twee reizen zullen je deugd doen: de ene die je adembenemende landschappen laat zien, en de andere die je jezelf laat ontdekken. In “Wild” gaat Cheryl, het personage dat Reese Whiterspoon vertolkt, beide reizen ondernemen. Cheryl begint aan een wandeling door een mythisch traject in de VS, de Pacific Crest Trail. Ze wil haar grenzen verleggen en helemaal alleen de 1.700 km die de Mexicaanse grens van de Canadese scheiden afleggen. 
 
“Wild” is gebaseerd op het ware verhaal van Cheryl Strayed, die deze lange reis ondernam om te herstellen van een persoonlijke tragedie. Een avontuur dat je ongetwijfeld zal helpen op de weg om jezelf te overtreffen

The Pursuit of Happyness

Als je op een dood spoor zit, zoals Chris (Will Smith), geef dan nooit op! “The Pursuit of Happyness”, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volgt de trieste avonturen van een verkoper die niet succesvol is in wat hij ook onderneemt. Omdat zijn vrouw hem in de steek heeft gelaten is hij nu alleen verantwoordelijk voor zijn vijfjarige zoon, maar Chris kan geen job vinden en hij belandt op straat. Ondanks de tegenslagen die volgen, wanhoopt hij niet in zijn zoektocht naar een beter leven. Nadat hij een groot risico heeft genomen door een onbetaalde opleiding te volgen, krijgt hij een baan als makelaar bij een gerenommeerd bureau. 
 
Zijn inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, zoals de epiloog ons leert: Chris runt een bedrijf dat verschillende miljoenen dollars waard is. Zo bewijst de film dat zelfs de ergste problemen je niet hoeven tegen te houden.  

Self Made

Deze miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van mevrouw C.J. Walker, de eerste Afrikaans-Amerikaanse selfmade miljonair! Sarah is een slecht betaalde wasvrouw en vastbesloten om haar leven en dat van andere zwarte vrouwen in haar gemeenschap te veranderen. Walker maakte haar fortuin door het ontwikkelen en op de markt brengen – vaak door van deur tot deur te verkopen - van een lijn van cosmetica en haarverzorgingsproducten voor zwarte vrouwen via het bedrijf dat ze oprichtte, Madam C.J. Walker Manufacturing Company. Later opende ze ook haar eigen schoonheidssalon en kappersschool.
 
Haar opgang was spectaculair en inspirerend, ook al was het niet zonder uitdagingen. Geen enkel obstakel houdt haar tegen en gedurende heel haar leven is ze actief gebleven als filantroop, en politiek en sociaal activist. Ze was vaak de enige vrouw onder de zakenlui en ook een fervente verdediger van de burgerrechten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap en al helemaal niet bang van tegenstand of tegenslag. Ze kan alleen maar een stimulans zijn om te volharden in je wens om je eigen projecten uit te voeren
 
De "Self Made"-serie is beschikbaar op Netflix.

Julie & Julia

En wat als je in 2021 nu eens zou leren koken? Deze dagelijkse activiteit kan ook een middel zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. En Julie heeft dat goed begrepen! Als jonge vrouw van in de dertig – haar leven bevindt zich in een doodlopend straatje - besluit ze om een vreemde uitdaging aan te gaan: in 365 dagen tijd de 524 recepten uit een kookboek maken. Over haar avonturen schrijft ze een blog en uiteindelijk linkt ze haar lot aan dat van Julie, de persoon die het kookboek heeft geschreven en die zich ook dankzij het koken heeft weten te emanciperen. Dankzij haar werk is ze de ware pionier van de Franse keuken in de Verenigde Staten geworden. Hun parallel verteld verhaal, even ontroerend als inspirerend, zal je eraan herinneren dat iedereen kan koken
 
"Julie & Julia" is beschikbaar op Netflix.

Series

Bekijk alles
Top