De knotsgekke rollen van Daniel Radcliffe

Films | Net als zovele andere kindsterren dient Daniel Radcliffe af te rekenen met zijn imago van Harry Potter. De voormalige tovenaar doet dat door zijn veelzijdigheid tentoon te spreiden in een breed gamma aan opzienbarende rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat doe je als je typecasting ten allen prijze wil vermijden? Je veelzijdigheid tonen in een breed amalgaam van knotsgekke rollen zou het antwoord van Daniel Radcliffe luiden. Zelf omschrijft hij het als volgt: "Meteen na Harry Potter zat ik er echt mee in dat ik mijn veelzijdigheid als acteur moest tonen, maar ondertussen heb ik ondervonden dat het gewoon deel uitmaakt van hoe ik rollen kies", vertelde Radcliffe over zijn opzienbarende carrièrewendingen aan Entertainment Tonight. "Ik wil mezelf niet herhalen, want dat is gewoonweg niet leuk, maar het is niet dat ik er een groot plan op na hou om mij voortdurend te distanciëren van Harry Potter."

Waarom NME hem echter omschrijft als "The Wizard of Odd" (De tovenaar van het bizarre) verduidelijken we hieronder aan de hand van enkele opvallende rollen.

Scheten latend lijk in 'Swiss Army Men'

In 2016 speelt Radcliffe misschien wel zijn meest bizarre rol tot op heden. In 'Swiss Army Man' geeft hij gestalte aan Manny, een scheten latend sprekend lijk dat de reddingsboei vormt voor Hank (Paul Dano) die zijn leven eigenlijk beu is. Hij is gestrand in de wildernis en wil een einde aan zijn leven maken, wanneer Manny hem een uitweg biedt. Zet je schrap voor doldwaze scènes, zoals Manny's erectie die als kompas dienst doet en Hank die het lijk als veredelde jetski gebruikt...

'Swiss Army Man' is op zondag 3 januari om 00u10 te bekijken op VTM.

Reïncarnatie van de duivel

Alsof dat nog niet volstond, onderscheidde de 31-jarige Britse acteur zich de afgelopen jaren in nog wel meer bizarre rollen. In 2013 kruipt hij in 'Horns' in de huid van Ig Perrish, een jongeman die onterecht wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin Merrin Williams (Juno Temple). Zijn omgeving is ervan overtuigd dat hij achter de brute moordpartij zit en als klap op de vuurpijl groeien er nog eens horens op zijn voorhoofd. Daarmee slaagt hij er echter in om iedereens duistere geheimen boven te rakelen en gaat hij op zoek naar de echte moordenaar.

Schutter op monsterslippers

In 'Guns Akimbo' geeft Radcliffe gestalte aan Miles Lee Harris, een onbenul die plots terechtkomt in een heuse strijd op leven en dood. Met pistolen die vastgehecht zijn aan zijn handen dient hij Nix Degraves (Samara Weaving) uit te schakelen in de populaire undergroundgame Skizm. De pistolen zorgen er echter voor dat het aantrekken van een broek of het openen van de deur niet van een leien dakje verloopt. Slaagt hij erin om Nix ervan te overtuigen het samen op te nemen tegen Skizm?

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top