Heroplevend Celta de Vigo wil positieve lijn in 2021 doortrekken bij Real Madrid

Sport | Het leek andermaal een seizoen te worden in de kelder van het klassement voor Celta de Vigo. De Galicische club eindigde de voorbije twee jaar telkens op de 17de plaats, net boven de degradatiezone. Een maand geleden stond Celta troosteloos laatste, maar sinds de komst van een nieuwe coach staat de club plots in de linkerkolom van het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kommer en kwel de voorbije jaren in Vigo. Na enkele topjaren in 2014, 2015 en 2016 moest Celta in de afgelopen twee seizoenen telkens vechten tegen de degradatie. Terwijl het team in 2017 nog de halve finales van de Europa League bereikte, eindigde Celta echter op een dertiende plaats in de competitie. Het sein voor de directie op een andere trainer te zoeken. Maar geen enkele opvolger van de Argentijn Eduardo Berizzo zou dezelfde successen boeken bij Celta. Op drie jaar tijd versleet de club reeds zes trainers. Na Juan Carlos Unzué, Antonio Mohamed, Miguel Cardoso, Fran Escriba en Oscar Garcia probeert Eduardo Coudet de club weer op de rails te krijgen.

Niet meer verloren sinds 21 november

De Argentijn Coudet maakte voor het eerst de oversteek naar Europa in november. Coudet verdiende zijn strepen in Zuid-Amerika. Zo coachte hij naast het Mexicaanse Tijuana en het Braziliaanse Internacional ook de Argentijnse clubs Rosario Central en Racing Club. Met die laatste pakte hij in 2019 de Argentijnse landstitel. Ook als speler verdiende hij vooral de kost in Zuid-Amerika, bij onder meer de Argentijnse topclubs San Lorenzo en River Plate. Zijn enige uitstapje naar Europa was, jawel, bij Celta. Coudet voetbalde in Galicië tijdens het seizoen 2002-2003.

Sinds zijn komst gaat het crescendo bij Celta. De club steeg dankzij vier opeenvolgende zeges de voorbije maanden van de laatste plaats naar een plek in de top tien, van een heuse revive gesproken. Enkel in de debuutmatch van Coudet wist Celta te verliezen (4-2 nederlaag bij Sevilla op speeldag 10, red.).

Coudet en Celta willen natuurlijk maar al te graag deze goede lijn doortrekken in het nieuwe kalenderjaar. Al wordt de eerste opdracht van 2021 loodzwaar. Celta trekt op zaterdag 2 januari naar het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard.

Vormcrisis bij Sociedad

Een heel ander verhaal loopt er momenteel bij Real Sociedad, de ploeg van Adnan Januzaj. De Basken stonden sinds eind oktober aan de leiding in La Liga. Met sprankelend voetbal won de club zeven van zijn eerste tien matchen dit seizoen. Maar de toon is sinds speeldag 11 helemaal veranderd. Sociedad verkeert na zes matchen zonder een zege in een heuse vormdip.

Tegen Villarreal, Alaves en Eibar werd er op speeldagen 11, 12 en 13 nog gelijkgespeeld, maar het waren de eerste signalen dat het bij Sociedad wat stroever liep. Dat zou van kwaad naar erger gaan. De voorbije drie duels, tegen Levante, Atlético Madrid en FC Barcelona, werd er telkens verloren. De club zakte van de koppositie naar de derde plaats. De vorm moet dringend opgekrikt worden, want teams als Villarreal, FC Barcelona en Sevilla azen op dat plekje in de top drie, na de twee Madrileense clubs die op kop van het klassement staan.  

Tegenstander op zondag 3 januari wordt Osasuna, dat in de gevarenzone van La Liga vertoeft.

Volg alle actie in La Liga via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van speeldag 17 in La Liga

Zaterdag 2 januari
Villarreal - Levante (14u)
Betis - Sevilla (vanaf 16u15 te volgen op Eleven Sports 1)
Getafe - Real Valladolid (18u30)
Real Madrid - Celta de Vigo (vanaf 21u te volgen op Eleven Sports 1)

Zondag 3 januari
Athletic Club - Elche (14u)
Deportivo Alaves - Atlético Madrid (vanaf 16u15 te volgen op Eleven Sports 3)
Eibar - Granada (18u30)
Real Sociedad - Osasuna (vanaf 18u30 te volgen op Eleven Sports 3)
Huesca - FC Barcelona (vanaf 21u te volgen op Eleven Sports 1)

Maandag 4 januari
Valencia - Cadiz

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top