Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Charles Morren (ex-Union)

Sport | De voorbije jaren zijn er heel wat spelers geweest die een goede indruk maakten in 1B en dan via een buitenlandse transfer stillatjes aan van de Belgische radar verdwenen. De winterstop leek ons een gepast moment om eens even na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden/jaren vanaf hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag bewandelen we het carrièrepad van Charles Morren. De middenvelder was tussen 2014 en 2019 een van de populairste spelers bij Union Sint-Gillis. Morren speelde meer dan 115 duels voor de Brusselaars (waarvan meer dan de helft als captain), maar verdween in de tweede helft van het seizoen 2018 - 2019 wat van het voorplan.

Europees avontuur

Morren trok zijn conclusies en verruilde in de zomer daarop 'zijn' Union voor een avontuur bij het Luxemburgse F91 Dudelange. Dat avontuur bracht hem vorig seizoen niet enkel doorheen het Groothertogdom, maar ook doorheen Europa. Want Dudelange speelde de voorronde van de Champions League (uitgeschakeld door Valletta) en kwalificeerde zich nadien voor de Europa League.

Dudelange murwde zich langs het Macedonische Shenkdija, het Estse Kalju en het Armeense Ararat naar de poulefases van de Europa League waarin het APOEL Nicosia, Qarabag en het grote FC Sevilla trof. Morren beleefde de hele campagne vanop de eerste rij en stond in vijf van de zes Europa League-duels 90 minuten tussen de lijnen. Enkel thuis tegen Qarabag was hij invaller.

Sterke start

Ook in de competitie ontpopte Morren zich tot een vaste pion in de basiself. Sinds eind september speelde hij alles mee en parkeerde hij met zijn ploeg op een teleurstellende vijfde plaats in de BGL Ligue. Dit seizoen doet Dudelange het een pak beter. De club staat momenteel op kop in Luxemburg met een droge 21 op 24. Morren speelde alle minuten mee en heeft dus een mooi aandeel in het mooie parcours dat zijn club momenteel aan het bewandelen is. Sinds eind november ligt de competitie in Luxemburg wel stil door Covid-19.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top