Wout Weghorst, de onderschatte aanvalsleider van VFL Wolfsburg

Bundesliga | Naast Bas Dost, die vanaf januari voor Club Brugge uitkomt, maakt nog een boomlange Nederlander de afgelopen jaren furore in de Bundesliga. Wout Weghorst heeft met 9 treffers en 1 assist een belangrijk aandeel in de knappe vierde plaats van VFL Wolfsburg. Een kennismaking met de onderschatte aanvaller.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De kans is klein dat wanneer je een willekeurige voetballiefhebber vraagt naar zijn favoriete Nederlandse spits van het moment Wout Weghorst ter sprake zal komen. En toch rijgt de ranke Nederlander de afgelopen seizoenen de goals aan elkaar. Dit seizoen stond Weghorst reeds 9 keer aan het kanon. Met ook nog 1 assists staat hij op zijn eentje garant voor 50 procent van de doelpuntenproductie van de Volkswagenclub.

En toch is de Nederlander niet meteen een vertrouwde naam bij de gemiddelde voetballiefhebber. Bij Oranje speelt hij dan ook meestal maar tweede viool, terwijl in Duitsland meer frivole aanvallers zoals Erling Haaland en Robert Lewandowksi met het leeuwendeel van de aandacht gaan lopen.

Torinstinct te over

Nochtans is Weghorst een garantie op doelpunten. 17 goals in 34 wedstrijden in zijn debuutseizoen in de Bundesliga, 16 goals in 32 wedstrijden vorig seizoen en nu dus reeds 9 rozen in 13 partijen. Lang geen slecht gemiddelde zou je zo zeggen!

Bovendien toonde de opgeschoten Nederlander zich eerder bij AZ en Heracles ook al trefzeker. Met Weghorst in de spits heb je dus zowel een kapstok voor je ploeg als een garantie op doelpunten. Bovendien schuwt de 28-jarige Nederlander ook zijn defensieve werk niet. Kortom, een droom voor elke trainer.

Laatste weken bij Wolfsburg?

Dat is natuurlijk ook ploegen die op zoek zijn naar meer stootkracht voorin niet ontgaan. Afgelopen zomer hengelden onder meer Arsenal en Totenham Hotspur nadrukkelijk naar de diensten van Weghorst, die toen echter niet mocht beschikken. Nu heeft hij een deal met het management dat hij bij een bod van €35 miljoen de deur van de Volkswagen Arena achter zich dicht mag trekken.

Maar eerst wil hij zich nogmaals onderscheiden door ook tegen het zwalpende Borussia Dortmund andermaal de netten te doen trillen. De troepen van nieuwbakken hoofdcoach Edin Terzic kunnen wel weer beschikken over Erling Haaland. Benieuwd of het Noorse fenomeen zijn Nederlandse tegenstander meteen kan overvleugelen. Of laat Weghorst andermaal zijn visitekaartje achter?

Volg Borussia Dortmund - VFL Wolfsburg op zondag 3 januari om 15u30 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top