De Zweedse speler Christopher “GeT_RiGhT” Alesund heeft via zijn Twitter aangekondigd dat hij de overstap maakt naar de FPS van Riot Games, Valorant. Het is een aankondiging die op dit moment nog steeds wat mysterieus is…

Enkele dagen na de aankondiging van het vertrek van de Belg Ex6TenZ naar het Valorant-team van NiP, is het de beurt aan een andere legende om zijn overgang aan te kondigen naar de nieuwe FPS, die nu al enkele maanden populair is.

De saga begon een paar weken geleden. Via enkele vrij mysterieuze video’s suggereerde GeT_RiGhT dat zijn carrière een nogal verrassende wending kon nemen. Ter herinnering, zijn organisatie Dignitas zette de speler midden september op de bank. Op 26 december werd een laatste video met heel wat aanwijzingen op zijn Twitter-account gepost.

Maar zelfs na een analyse van de video blijft de toekomst van de speler vrij onduidelijk. De video bestaat uit vrij donkere shots die leiden naar een oplichtende naam van een spel dat iedereen ondertussen kent… Valorant! Het is moeilijk om in te schatten welke rol de speler zal hebben. Hoewel we zouden kunnen geloven in een overstap binnen het team, heeft Dignitas zijn team van vijf spelers voor Valorant al met in-game leider (IGL) Rory “dephh” Jackson, Harrison “psalm” Chang, Phat “supamen” Le, Bryan “MAKKA” Drouillard en Chad “Oderus” Miller. Een beeld van een Dignitas-shirt op de grond doet vermoeden dat de speler wel degelijk van team zou wisselen.

Welke rol zal het voormalige CSGO-monster opnemen in dit nieuwe avontuur? En nog belangrijker, voor welk team zal hij spelen? Veel voormalige spelers van de FPS van Valve hebben de afgelopen maanden het bloeiende ecosysteem van Valorant geïntegreerd, vaak met behulp van het toetsenbord en de muis als wapens, of als coach. Deze voormalige esporters zijn inderdaad uitgerust met ervaring die erg gewaardeerd wordt door de nieuwe teams, die het soms moeilijk hebben om zich te positioneren.

In ieder geval wacht de enorm grote community van de Zweed met spanning op het antwoord waar ze deze legende, die zijn fans al bijna 10 jaar in vervoering brengt, zullen kunnen zien. Het nieuws zou niet lang op zich moeten laten wachten.

Copyrigt afbeelding: ESL