Zwitserland lanceert eerste Europese esports league baseball

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Zwitserse Baseball & Softball Federatie (SBSF) lanceert de komende maanden de eerste Europese esports league baseball: Swiss Baseball E-Sports League (SBEL).

Midden december bevestigde de Zwitserse Baseball & Softball Federatie (SBSF) dat er een esports league zou komen voor baseball. Meteen een primeur voor Europa, waar de sport minder bekend is dan in de Verenigde Staten. Eerder kondigde de International Baseball Federation aan dat esports wordt toegevoegd als discipline binnen baseball en softball.

Over het format van de competitie weten we nog niet erg veel, maar we kunnen jullie wel al wat info geven!

De start van de competitie is voorzien op 12 januari en telt twee circuits: een junior league waar 12 ploegen met spelers jonger dan 34 het tegen elkaar opnemen en een senior league. In deze league strijden 8 teams tegen elkaar voor de titel. Zoals ook bij ons in de Proximus ePro League het geval is, zullen de spelers een officiële club uit de honkbalcompetitie vertegenwoordigen. Baseball kan in principe gespeeld worden in virtual reality of met een console zoals de Nintendo Wii, maar deze competitie zal beslist worden op de Playstation 4 met het spel MLB® The Show 20.

Het reguliere seizoen gaat door in de maand januari en nadien volgen de kwartfinales tussen 1 en 7 februari en de halve finales worden gespeeld op 10 februari. Op 17 februari weten we dan wie de eerste bronzen medaille in de wacht sleept en op 24 februari kennen we de eerste kampioen van de competitie.

“We voegen esports toe aan onze familie op een erg belangrijk moment, want de digitale wereld evolueert razendsnel tijdens deze pandemie.” Dat vertelde de voorzitter van het WBSC, Riccardo Fraccari. “We kunnen niet wachten om te kijken welke dynamiek een jonge tak als esports aan onze sport kan toevoegen. Miljoenen spelers en fans kunnen binnenkort kennismaken met onze sport op een nieuwe innoverende manier.”

Copyright visuals : WBSC

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top