Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Daniel Christensen (ex-Westerlo)

Sport | De voorbije jaren zijn er heel wat spelers geweest die een goede indruk maakten in 1B en dan via een buitenlandse transfer stillatjes aan van de Belgische radar verdwenen. De winterstop leek ons een gepast moment om eens even na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden/jaren vanaf hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag is Daniel Christensen aan de beurt. De Deen speelde tussen 2016 en 2018 voor KVC Westerlo en was in het seizoen 2017 - 2018 lang in de running om assistenkoning van de Proximus League te worden. Uiteindelijk strandde de linkerflankverdediger op een tweede plaats met twee assists minder dan Xavier Mercier (toen nog Cercle Brugge). Onder andere ook omdat Christensen in de laatste vijf duels van 1B van titularis naar 'overbodig' werd gecatalogiseerd en nog amper één minuut speeltijd kreeg.

Ups & downs

Na het seizoen trok de toen 29-jarige Deen terug naar zijn vaderland om er de kleuren van Venysyssel FF te gaan verdedigen. Christensen begon sterk aan het seizoen, maar verdween dan halfweg de voetbaljaargang (mede door een blessure) helemaal van het voorplan. De verdediger kwam nog amper van de bank en zag lijdzaam toe hoe zijn team de degradatiestrijd verloor en zakte naar het tweede niveau.

Vorig seizoen wisselde de linksachter dan basisplaatsen af met een rol als bankzitter, maar opnieuw parkeerde zijn team eerder in de onderste regionen van het klassement.

Verrassende wending

Vendsyssel verlengde het aflopende contract van Christensen niet waardoor de linksachter besloot om op 31-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn carrière en een nieuw hoofdstuk in zijn leven aan te snijden als... makelaar. Niet van voetballers, maar wel van vastgoed! Sinds deze zomer geeft de Deen met de prima traptechniek dus assists aan mensen die een huis zoeken; ver weg van het voetbalwereldje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top