Niet te missen op tv deze week: aftellen naar 2021

Films | 2020 was een bijzonder jaar. Maar er zijn gelukkig nog zekerheden: het wordt een warm eindejaar bij de Vlaamse tv-zenders.

Door MF

Deel dit nieuws

Deze programma’s hebben zij in petto rond de jaarwisseling.

Speciale Blokken-week

Ben Crabbé neemt in een speciale ‘Blokken’-week afscheid van 2020 met vijf bijzondere afleveringen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Tien bekende koppen spelen tegen elkaar om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Op maandag gaan Kamal Kharmach en Sven de Leijer de strijd aan. Een dag later neemt Stephanie Planckaert het op tegen haar vader Eddy. Op woensdag kruisen Flo Windey en Julie Vermeire de degens. Op donderdag meten Sven en Thibau Nys zich in de quiz van Ben Crabbé. En op vrijdag ten slotte komen we te weten of James Cooke dan wel Gert Verhulst het best overweg kan met de Tetris-blokken.

Bekijk ‘Blokken’ vanaf maandag 28 december om 18u30 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Een reis om nooit te vergeten

Een jaar geleden stapten Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen samen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te zeilen. Onder het toeziend oog van kapitein Piet Smet krijgen ze meteen ook een stevige taak aan boord. En al snel beseffen onze zeilers dat hen een groter avontuur te wachten staat dan ze aanvankelijk dachten.

Een extreem uitdagende onderneming ook. Omdat geen van hen zeilervaring heeft en ze gedurende drie weken afgesloten zullen zijn van de buitenwereld. Hun lot is in handen van de oceaan.

De tocht van meer dan 5000 kilometer gaat van Lanzarote naar Guadeloupe. Onderweg zullen ze geen ondersteuning van buitenaf krijgen, vaart er geen assistentieschip mee, zullen ze buiten bereik van reddingshelikopters zeilen én zal er in de wijde omgeving geen land of mens te bespeuren zijn. Dag en nacht varen ze door. Zonder stoppen.

Bekijk ‘Over De Oceaan’ op maandag 28 december om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Het Hoge Noorden is hip!

Na Frankrijk in ‘La vie en rose’ en Spanje in ‘Eviva España’ is Noorwegen de rode draad van deze nieuwe reeks van Annemie Struyf. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als nieuwe thuis spreekt Noorwegen heel wat jonge mensen en gezinnen aan. Een land als Noorwegen heeft namelijk veel troeven: zo behoren de Noren tot de gelukkigste mensen ter wereld. Dankzij zijn olie- en gasvoorraden is Noorwegen ook een bijzonder rijk land. Met dat geld bouwen de Noren wegen en organiseren ze uitstekend openbaar vervoer, met veerboten die stipt op tijd zijn. 

De Noren hebben ook korte werkdagen - gezin en vrije tijd komen op de eerste plaats. Kinderen worden in de watten gelegd. Scholen bestaan bijvoorbeeld uit kleine klasjes met verschillende leerkrachten. Een vrouw die bevalt, krijgt bijna een jaar bevallingsverlof; kersverse vaders krijgen drie maanden betaald verlof.

Daarnaast is Noorwegen een immens groot land voor het beperkte aantal inwoners, zodat iedereen veel ruimte heeft.

Bekijk ‘Het Hoge Noorden’ op dinsdag 29 december om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Eindejaarsconference Kamal Kharmach

Eén zorgt ervoor dat de Vlaming het nieuwe jaar al lachend kan ingaan, met de gloednieuwe eindejaarsconference van Kamal Kharmach: 'Mag ik even 2020?'. In 2019 verzorgde de stand-upcomedian voor het eerst een eindejaarsconference, met verbluffend succes: een resem uitverkochte shows, goed voor zo’n 20.000 enthousiaste bezoekers, en een succesvolle oudejaarsuitzending op Canvas die door bijna 600.000 kijkers werd gesmaakt.

Voor de tweede editie geeft Kamal Kharmach er een extra lap op. Met Brexit, Megxit, storm Ciara, covid-19 en de regeringscrisis heeft hij nu al genoeg onderwerpen voor een nieuwe snedige, scherpe en hilarische terugblik.

Bekijk ‘Mag ik even?’ op donderdag 31 december om 21u35 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top